Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Ev Fiyatlarında İndirim Dönemi

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, Ekim ayında bankalardaki konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte konut satışlarında hareketlilik yaşandığını, ev fiyatlarında ise zam değil, indirim olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 13:33
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne’de Ev Fiyatlarında İndirim Dönemi

Edirne’de Ekim ayı itibariyle konut satışlarını değerlendiren Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, öğrencilerin yerleşmesiyle konut piyasasında Eylül ayında netleşmeler olduğunu, Ekim ayıyla birlikte ise bankalardaki konut kredisi faiz oranlarında esneklik yaşandığını ifade etti.

“KONUT FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BEKLİYORUZ”

Konut kredisi faiz oranlarının 3'ün üzerindeyken 2'lere kadar düştüğünü vurgulayan Çeker, bu gelişmenin konut fiyatlarında bir miktar daha düşüşe neden olabileceğini belirtti. Çeker, "Faiz oranlarının 3’ün üzerindeyken 2’lere kadar düşmesiyle yıl başına kadar konut fiyatlarında düşüş bekliyoruz. Konut faizlerinin biraz da olsa düşmesiyle konut satışlarında hareketlilik başladı. Ancak bu hareketlilik tatmin edici mi? Bence değil. Tatmin edebilmesi için bu konut kredi faiz oranlarının 2’lerin daha da altına düşmesi lazım" dedi.

“EV FİYATLARINDA İNDİRİM VAR”

Çeker, devlet bankaları için geçtiğimiz aylarda açıklanan 1.49 faiz oranıyla konut kredisi verilmesi beklentisinin hala karşılanmadığını belirterek, birçok vatandaşın bu uygulamayı beklediğini ifade etti. Çeker, "Herkes 1.49 faiz oranıyla kredi almayı bekliyor. Ancak şu anda böyle bir uygulama yok. Enflasyondaki yükselmeler ve inşaat malzemelerindeki artışa rağmen, ev fiyatlarında zam yerine indirim olduğunu gözlemliyoruz. Müteahhitlerle yaptığımız görüşmelere göre, herkes sıkışık durumda. Çarklarını döndürebilmek için dairelerini satmak zorunda kalıyorlar. Şu anda ev sahipleri, sıkışıklıklarını gidermek için 1-2 daireyi uygun fiyata vermeye çalışıyor. Bu da ev almak isteyenler için bir fırsat" diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.