Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de ETUS, Eyleme Mi Gidiyor?

Edirne’de, mevcut ETUS yönetiminin 24 Mart tarihindeki genel kurulda ibra edilmemesi sonrası muhalifler seçim istiyor. Bazı ortakların CİMER’e yazdıkları yazıda; tüm yasal yolları denemeleri halinde bir sonuç alamamaları durumunda Edirne’deki kavşakları kapatacaklarını yazmaları polisi harekete geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 17:19
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne’de ETUS, Eyleme Mi Gidiyor?

Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) 24 Mart 2024 tarihinde genel kurulda Hakan Giyik ve yönetimini ibra etmedi. Yönetimin ibra olmaması sonrası üyeler, yeni seçimli genel kurul tarihinin açıklanmasını beklemeye başladı. O tarihten bu yana ibra olmayan yönetim, seçim tarihi açıklamadı. Mevcut yönetime muhalif olan çok sayıda üye, bu konuda gerekli yasal yollara başvurdu. Cumhuriyet Savcılığına, ibra olmayan bir yönetimin görev başında olduğu ve hesapların incelenmesi konusunda suç duyurusunda bulundular.

CİMER’E YAZDILAR: KAVŞAKLARI KAPATIRIZ

Avukatlarından yaptıkları suç duyurusuna herhangi bir işlem yapılmadığını öğrenen bazı üyeler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yazı yazarak, yasal yolları deneyeceklerini, bir sonuç alınamaması durumunda minibüsleriyle Edirne’de kavşakları kapatma eylemi yapacaklarını ilettiler. Bu yazı üzerine Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti ve ETUS’taki muhalifleri şehir içi trafiğini olumsuz etkileyecek bir eyleme girişmemeleri konusunda uyardı.

İsmini açıklanmasını istemeyen bir ETUS ortağı yaşanılanları şu şekilde aktardılar; “24 Mart tarihinde mevcut ETUS yönetiminin ibra olmaması sonrası seçimli genel kurul kararı alınması gerekiyordu. Uzun süre bu kararı bekledik. Karar çıkmayınca savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Dün de Edirne Valisi Yunus Sezer ile görüşmek için Edirne Valiliği’ne gittik fakat Vali Bey Ankara’da olduğu için görüşemedik. Randevu talebinde bulunduk. Bize haber vereceklerini söylediler. Bu arada seçildiği günden bu yana, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’dan defalarca randevu talep ettik. Randevu alamadık. Geçen hafta belediyedekiler tarafından bize randevu verileceği söylendi ama yine kandırıldık.”

Muhalif grubun tüm yasal yolları denemeleri, herhangi bir gelişme sağlayamazlarsa minibüslerle yol kapatma eyleminde kararlı oldukları aktarıldı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.