Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Bir İl Yolu Projesi de Enez’e

Edirne’de İpsala ile Meriç ilçelerinin arasında planlanan İl Yolu Projesi’nin duyurulmasının ardından bir İl Yolu Projesi’nin de İpsala ile Enez ilçeleri arasında planlandığı açıklandı. İpsala Hudut Kapısı-Keşan Devlet Yolu Ayrımı Enez İl Yolu Projesi için ÇED süreci başlatıldı. 36,4 kilometrelik projenin güzergâhında 4 adet köprü, 5 adet kavşak ve 38 adet menfez planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 11:05
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de Bir İl Yolu Projesi de Enez’e

Edirne’nin Enez ve İpsala ilçelerinin Londra Asfaltı ile Bahçeler mevkileri arasında Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan İpsala Hudut Kapısı-Keşan Devlet Yolu Ayrımı Enez İl Yolu Projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, projenin Edirne Valiliği’ne sunulan proje tanıtım dosyasının incelendiği ve proje için ÇED sürecinin başlatıldığı belirtildi. Duyuruda, projenin tanıtım dosyasına da yer verildi.

36,4 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA OLACAK

Projenin tanıtım dosyasına göre; Enez İl Yolu’nun toplam uzunluğu 36,4 kilometre olacak. Yapılacak proje ile mevcut yolun şerit sayısı (2X1) korunacak ve platform genişliği 12 metreye yükseltilecek. Mevcut yolun iyileştirilmesi ile proje hızı saatte 90 kilometre olacak. Projenin tüm etüt ve proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından inşaat çalışmalarına başlanacak. Yaklaşık 2 yıllık bir sürede inşaat çalışmaların tamamlanarak yolun tekrar işletmeye alınması planlanıyor.

İPSALA’DAN BAŞLAYACAK ENEZ-KEŞAN YOLUNA BAĞLANACAK

Projenin güzergahı, D110 (Tekirdağ-Keşan-İpsala) Karayolu üzerindeki İpsala ilçesinin güneyinden başlayıp güneybatıya doğru ilerleyen ve Enez ilçesinde son bulan mevcut İpsala-Enez Karayolu’nun iyileştirilmesi ve bazı kesimlerde de yeni yol yapılmasını kapsıyor. Proje, D110 (Tekirdağ-Keşan-İpsala) Karayolu üzerinde İpsala ilçesi güneyindeki mevcut dönel kavşaktan başlayacak, Enez ilçesine doğru devam ederek mevcut Enez-İpsala Yolu takip edilecek ve Enez-Keşan Yolu’na bağlanarak son bulacak. Güzergâh boyunca 4 adet köprü (Bir tanesi mevcut olup korunacak), 5 adet kavşak ve 38 adet menfez yapısı planlanıyor. Projeye ait toplam yatırım bedeli 3.639.500.000 TL olarak açıklandı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.