Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Ata Tohumları Toprakla Buluştu

Edirne Belediyesi’ne ait Cumhuriyet Çiftliği’nde ata tohumları toprakla buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2024 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2024 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
Edirne’de Ata Tohumları Toprakla Buluştu

Traktör başına geçerek ekime katılan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Bu sadece bir tohum ekimi değil; geçmişten aldığımız mirası geleceğe taşıma kararlılığıdır. Gururluyuz! Edirne tarımının geleceğini birlikte inşa ediyoruz” dedi.

 Cumhuriyet Çiftliği’nde Harman22, Değirmen, Toprak, TB Yaman, Albaşak, Anafarta, TB Aday1 ve TRB22 42 gibi buğday çeşitleri ile Orak22, Helke, Ocak, Ekim ve Pınar arpa çeşitleri toprakla buluştu. Başkan Gencan Akın, ata tohumlarının Edirne’nin verimli topraklarında yeniden hayat bulduğunu vurgulayarak, “2019 yılından bu yana Cumhuriyet Çiftliği’mizde ata tohumlarını ekiyor, üretiyor ve çoğaltıyoruz. Bugün de burada ekimini gerçekleştirdiğimiz ata tohumlarımız 2022 yılında tescillenmiş ürünlerimiz. Ata tohumlarımızdan, 8 farklı ekmeklik buğday ve 5 arpa çeşidini yeniden toprakla buluşturuyoruz. Ata tohumlarımız çok değerli. Türkiye’nin her yerinden topladığımız ata tohumlarımız, Edirne’mizin iklimine, coğrafyasına uygun” ifadelerine yer verdi. 

DOĞRU TARIM, SAĞLIKLI GELECEK
Edirne Belediyesi’nin tarım projelerinde attığı bu adımın, hibrit tohumların getirdiği risklere karşı sağlıklı ve sürdürülebilir bir alternatif oluşturduğunu belirten Başkan Gencan Akın, “Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz ve Tarım Komisyonumuz ile Edirne Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı çalışmaları daha da ileri taşımayı hedefliyoruz. Bugün de bunun ilk adımını attık. Mutlu ve gururluyuz. Doğru tarım teknikleriyle Edirne’nin bereketli topraklarını yeniden canlandıracağız. Her projede paydaşlarımızla el ele vererek tarımsal kalkınmayı güçlendireceğiz” dedi.
Başkan Gencan Akın, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü’ne destekleri ve iş birliği için teşekkür etti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.