Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Astsubaylar Günü ve TEMAD’ın Kuruluşu Kutlandı

Edirne’de 17 Ekim Astsubaylar Günü ve TEMAD’ın 40’ıncı kuruluş yıldönümü, çelenk töreni ve kortej yürüyüşü ile kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 12:09
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de Astsubaylar Günü ve TEMAD’ın Kuruluşu Kutlandı

Edirne’de 17 Ekim Astsubaylar Günü ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) kuruluş yıldönümü etkinliklerle kutlandı.

TEMAD Edirne İl Başkanlığı tarafından Atatürk anıtında çelenk töreni ve Saraçlar caddesinde kortej yürüyüşü düzenlendi. Törene Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan, TEMAD Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Vardar Karaduman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi Başkanı Ahmet İsmailoğlu ve TEMAD üyeleri katıldılar.

TEMAD Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş’in Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan tören, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

“TÜRKİYE’DE 100 ŞUBEYE ULAŞMIŞ VE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Törende günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Bildiş, Astsubaylar Günü’nü kutlarken; “Her 17 Ekim de Edirne'de Astsubaylar Gününü coşku ile kutluyoruz. Ancak bugün Trakya şubelerimizin de katılımı ile 17 Ekim bizim için çok daha anlamlı oldu. Trakya bugün burada tek vücut, tek yürek oldu. 40’ıncı kuruluş yıldönümünü kutladığımız TEMAD, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan emekli olmuş astsubaylar ve ailelerinden oluşan, özel kanun hükümlerine göre kurulmuş kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Türkiye genelinde 100 şubeye ulaşmış ve büyümeye devam eden TEMAD, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya ve kamu yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşu olmanın sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“ÖZLÜK HAKLARI TALEPLERİMİZ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR TAMAMLANMALI”

Astsubayların meslek hayatı boyunca ‘Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır’ prensibi ile mesai mefhumu gözetmeksizin görevleri neredeyse orada olduklarını belirten Bildiş; “Her türlü coğrafyada ve iklimde yastığınızı taş, yağan karı yorganınız yaptınız. İnandığınız değerler uğruna gerektiğinde ölmeyi göze aldınız, hatta bunun için yemin ettiniz. Bugüne kadar verdiğimiz ve vermeye de devam ettiğimiz şehitlerimiz de bu yeminin sözde kalmadığının, gerektiğinde hiç düşünmeden yerine getirildiğinin en büyük delilidir. Yalnızca meslek hayatınız boyunca değil, ölünceye kadar vatana, millete ve Cumhuriyete sadakatle hizmeti bir namus meselesi bildiniz ve bu ülkü ile yaşadınız. Ne mutlu sizlere ki şanlı bir ordunun şerefli bir mensubu olarak emekli oldunuz. Zor ama övünebileceğiniz bir gençlik yaşamış olan sizler, huzurlu ve sorunsuz bir emeklilik dönemi yaşamayı en çok hak edenlerdensiniz. Bunu sağlayacak ve sıkıntılarınızı bir nebze olsun hafifletecek olan özlük hakları taleplerimiz ile ilgili süren çalışmaların artık bir an önce tamamlanması en büyük beklentimizdir. Bu beklentimizi bu sene son kez seslendiriyor olmayı, ömrünün son baharını yaşayan kahramanların bir sonraki Astsubaylar Günü’nü haklı talepleri karşılanmış olarak daha da coşku ile kutluyor olmalarını umuyor ve bekliyoruz” dedi.

“YAKIN COĞRAFYAMIZDA AKAN KANIN SON BULMASINI DİLİYORUZ”

Bildiş, konuşmasında genç astsubaylara da seslenirken; “Sizler milli bekamızın en büyük güvencesi olan kahraman ordumuzun omurgasını teşkil eden lider personelsiniz. Sizlerin gelişen teknolojiye olan hakimiyeti, görev bilinci, yurtiçi ve yurtdışındaki başarıları sayesinde geleceğe daha güvenle bakmaktayız. Bizlerden aldığınız bayrağı daha ileriye taşıdığınızdan ve taşıyacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Ordumuzda görev yapan erinden generaline, memurundan işçisine kadar bütün personeline TEMAD mensupları adına kutlu görevlerinde başarılar diliyorum. Tarihi boyunca hiçbir zaman insanlık suçu işlememiş ve her zaman mazlumun yanında yer almış asil bir milletin evladı ve emekli bir askeri olmanın onurunu yaşarken; günümüzde bir terör örgütü gibi davranan kimi devletlerin yaptıkları mezalimi görmenin de insanlık adına utancını yaşıyoruz. Yakın coğrafyamızda akan kanın ve adaletsiz savaşların bir an önce son bulmasını diliyor ve buna sebep olanları da şiddetle kınıyoruz. Bölgemizdeki gelişmeler bize güçlü bir ordunun, milli birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Savunma sanayinin ve teknolojinin milli olması artık kaçınılmaz bir zorunluluk olmuştur. Milli imkânlarımızla geliştirilen ve kendisinden övgüyle bahsettiren savunma sistemlerimiz ve bunları büyük ustalıkla kullanan meslektaşlarımız dosta güven, düşmana korku salmaya devam edecektir” sözlerine yer verdi.

“YAŞIMIZ KAÇ OLURSA OLSUN DİMDİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

TEMAD mensuplarının her zaman kendilerine düşen bir görev olduğunda geri durmayacağını söyleyen Bildiş; “Milli birliğimizi tehdit edecek her girişimin karşısında yaşımız kaç olursa olsun dimdik durmaya devam edeceğimizi tekrar ifade ediyor, bu törenin düzenlenmesinde büyük katkıları olan Edirne Belediye Bandosuna, ses ekibine, belediye personeline, güvenlik güçlerimize ve basın mensubu arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Tarihte Türk adı var olduğu günden bugüne kutsal değerlerimiz uğruna canını feda etmiş bütün şehitlerimize ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete uğurladığımız gazilerimize ve üyelerimize Yüce Allah'tan rahmet, hayatta olanlara uzun ömürler diliyorum. Ne mutlu astsubaylık gibi onurlu bir mesleği seçenlere, ne mutlu ettiği yemine sadık kalanlara, ne mutlu Türk’üm diyene” diye konuştu.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Bildiş’in konuşmasının ardından çelenk töreni sona erdi. Tören katılımcıları, Saraçlar caddesinde oluşturulan kortej ile dev Türk bayrağı ve Edirne Belediye Bandosu’nun marşları eşliğinde TEMAD Edirne İl Başkanlığı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdiler.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.