Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de Amatör Spor Haftası Törenlerle Başladı

Edirne’de her yıl 7-11 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası, yürüyüş ve törenle başladı. İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü kortejinin Saraçlar Caddesi’ndeki yürüyüşü ile başlayan program, Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni ile devam etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 11:08
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de Amatör Spor Haftası Törenlerle Başladı

Türkiye'de her yıl 7-11 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası kapsamında Edirne'de tören düzenlendi.

Edirne İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından bugün düzenlenen Amatör Spor Haftası açılış ve çelenk sunma töreni, 25 Kasım Stadı'ndan yürüyüş ile başladı.

İl Gençlik ve Spor Müdür Vekili Zekeriya Bayrak, Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Yıldırım, kurum müdür yardımcıları, antrenörler ve sporcuların katıldığı kortej, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Saraçlar Caddesi'nden Atatürk Anıtı'na yürüdü. Yürüyüşün ardından tören anıtta devam etti.

AMATÖR SPOR HAFTASI’NIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Müdür Vekili Bayrak, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarken; törende saygı duruşundan bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende Amatör Spor Haftası ile ilgili konuşması Müdür Vekili Bayrak yaptı. Bayrak, konuşmasında Amatör Spor Haftası’nda düzenlenecek faaliyetlerin amacına dikkat çekerek; “Bu hafta münasebetiyle düzenlenecek olan faaliyetlerle farkındalık oluşturularak, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması, yetenekli gençlerin keşfedilmesi, çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın milletimize tanıtılması sağlanacaktır. Ayrıca amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumları sponsorluk yapmaya teşvik edilmiş olacaktır. Bu etkinlikler ile ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

“SPOR ALT YAPISININ GELİŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILMAKTADIR”

Sporun gelişmesi, sporda başarının daha üst noktalara taşınması için spor tesislerinin varlığı ve niteliğinin önem taşıdığını söyleyen Bayrak; “Bakanlık olarak ülkemizin inşasında geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve halkımız için ilimizde özellikle son yıllarda spor alt yapısının geliştirilmesi adına çok önemli hizmetler ve yatırımlar yapılmaktadır. Bu yatırım hamleleri ileride spordaki başarılarımızı arttıracaktır. Sporun tabana yayılması için fedakârca çalışan başta sayın valimize, ilimiz yöneticilerimize, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuza, Federasyon II Temsilcilerimize, Kulüplerimize, Antrenörlerimize, sporcularımıza, ailelerine ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Amatör Spor Haftası müsabakalarında yarışacak sporculara başarılar diliyor, siz değerli katılımcılarımızın ve halkımızın Amatör Spor Haftasını kutluyorum. En kalbi duygularımla sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Bayrak’ın konuşmasının ardından tören, REKFOR halk oyunları ekibinin gösterisi ise sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.