Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'de 29 Ekim Coşkusu Törenlerle Başladı

Edirne'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri kapsamında Atatürk anıtında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 13:31
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne'de 29 Ekim Coşkusu Törenlerle Başladı

Edirne'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlanmaya başladı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bugün Atatürk anıtında çelenk töreni düzenlendi. Törene; Edirne Valisi Yunus Sezer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Kolcu, Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, Baro Başkanı Gökhan Karakoç, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayan tören, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında trafikte bulunan vatandaşlar araçlarından inerek eşlik ettiler. Tören, İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

YARIN DEVAM EDECEK

Edirne'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yarın saat 10.15'te Edirne Valisi Yunus Sezer'in makamında tebrikleri kabul etmesi ve saat 11.00'da Atatürk bulvarında bayram kutlaması ile devam edecek.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.