Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Edirne Böyle Kongreleri Hak Ediyor”

Edirne’de 6’ncısı gerçekleştirilen Uluslararası Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri (AGBIOL) Konferansı sona erdi. Konferans hakkında konuşan Organizasyon Komitesi Başkanı ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya, kongreye gelen katılımcıların Edirne’yi beğendiklerini belirterek; “Edirne böyle kongreleri hak ediyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 13:49
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Edirne Böyle Kongreleri Hak Ediyor”

Edirne’de bu yıl 6’ncısı düzenlenen Uluslararası Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri Konferansı 3 gün boyunca Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bugün sona eren program hakkında konuşan Organizasyon Komitesi Başkanı ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kaya, konferansın Edirne ve ülke için gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

“EDİRNE’MİZ ADINA GURUR DUYDUK”

Kaya, “Uluslararası Tarım, Biyoloji ve Yaşam Bilimleri Kongresi’nin 6’ncısını düzenliyoruz. Pandemi de bizi durduramamıştı ve o günden itibaren kongrelerimize sürekli olarak devam ediyoruz. Edirne böyle kongreleri hak ediyor. Katılımcılar ilgiyle programa katıldı ve Edirne’yi çok beğendiler. Kongremiz, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da rekor bir katılımla gerçekleştirildi. 800’ün üzerinde bildiri, 2 bine yakın yazar katkı verdi ve dünyanın 55 farklı ülkesinden yüz yüze veya online olarak katıldılar. Buraya gelen bütün arkadaşlar, kendi şehir ve ülkelerindeki sorunlara bilimsel olarak nasıl çözüm bulacaklarını sundular. Her bir ülke ve bölgenin farklı sorunları var. Bunlarla ilgili gelecekte iş birliği imkanlarını veya bu problemleri çözmede ne gibi pratik çözümler olduğunu kendi aralarında tartıştılar. Ülkemiz açısından bu bir gurur kaynağı. Üniversitemiz olarak ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. 55 farklı ülkeye Edirne’yi tanıtma fırsatı da bulduk. Bu açıdan da gururluyuz. Buraya gelen misafirlerimiz çok memnun kaldılar. Bir tane hocamız Edirne’nin verdiği huzurun Türkiye’deki hiçbir yerde bulamadığını belirtti. Biz de Edirne’miz adına çok gurur duyduk” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.