Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Belediyesi ve EDAK’tan İşbirliği Protokolü

Edirne Belediyesi ve Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) arasında protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 13:02
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne Belediyesi ve EDAK’tan İşbirliği Protokolü

Edirne Belediyesi ve EDAK arasında Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda protokol imza töreni gerçekleştirildi. Törene; Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, EDAK Başkanı Ilgaz Çakıcı ve dernek üyeleri katıldı.

“EDİRNE BELEDİYESİ’NİN OLMASI GURUR VERİCİ”

Açılış konuşması gerçekleştiren EDAK Başkanı Ilgaz Çakıcı, “Seçim öncesi ziyaretlerinizde verdiğiniz sözleri fazlasıyla yerine getiriyorsunuz. Biz 25 yıldır Edirne’de var olmuş ve ülke genelinde depremde selde insan kurtarmış ve vatandaşımıza yardım eli uzatmış bir derneğiz. Bundan sonraki uzatacağımız yardım elinde Edirne Belediyesi’nin de parmağının olması benim için gurur verici. Bu işbirliği belediyemize de derneğimize de hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“PAYDAŞ OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

EDAK ile yapılan iş birliği ile yapılacak olan çalışmalar paydaş olmaktan mutlu olduklarını dile getiren Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Biz de değerli meclis üyelerimizle beraber bugün çok heyecanlıyız. Bizim için de çok anlamlı. Bugüne kadar Edirne'de yürütmüş olduğunuz çalışmaları zaten yakından takip ediyorduk. Şimdi bunun Edirne Belediyesi de bir paydaşı olacak. O yüzden bizi çok büyük mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda deprem bölgesinde vermiş olduğunuz mücadele nedeniyle de hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Oradaki çalışmalarınızı sizlerden dinleme fırsatımız oldu. Geçtiğimiz günlerde de Türkiye Belediyeler Birliği ile beraber Adıyaman'daydık. Gerçekten halen deprem bölgesindeki vatandaşlarımız çok zor şartlar altında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Biz de Türkiye Belediyeler Birliğinin aynı zamanda encümen üyesi olarak deprem bölgesine dokunmaya, onlara hem araç gereç hem de manevi olarak maddi olarak yardım etmeye devam ediyoruz. Ben Adıyaman'da gerçekten Edirne'ye yönelik böyle çok büyük bir sevgi seliyle karşılaştım. Hemen çocuklarımız dedi ki biz burada size bir park yapabilir misiniz? Biz de onlara dokunduk. Buradan ekibimiz gitti, parklarını yaptık. Sonra orada birebir bazı şeylere şahit olunca siz bunu deprem zamanında yaşadınız. Gerçekten bu sizlerle yapacağımız iş birliğinin ne kadar kıymetli olduğunu da anladık” ifadelerine yer verdi.

“ÖRNEK ŞEHİR OLMAK İSTİYORUZ”

Edirne’de yapılması istenilen Avrupa birliği projesinin gerçekleşmesi halinde Edirne’nin güçlü bir şehir haline geleceğine değinen Akın, “Biz Edirne Belediyesi olarak Afet İşleri Müdürlüğümüzü seçildiğimiz andan itibaren ortak çalışmalarımızı güçlendirmek için neler yapabiliriz diye düşündük. Müdürümüze teşekkür ederim. O da bu anlamda çok değerli çalışmalar yürütüyor. Ama sizler gibi tecrübeli bir dernekle bir iş birliği yapmak hem şehrimiz hem de biliyorsunuz olası İstanbul depremi. Belki de çok yakında. Bizim de bu bulunduğumuz stratejik noktada gerçekten çok önemli bir yerimiz var. Hem orada gerçekleşecek bir depremde biz burada neler yapabiliriz? Hem yardım anlamında hem buradaki yapacağımız işler anlamında. Diğer taraftan Edirne merkez belki bir deprem bölgesi olmayabilir ama Saroz yanı başımızda. Deprem bölgesinde ne yazık ki yapısı çok iyi durumda değil. O yüzden bizim yine Edirne merkezde çok ciddi bir ivme kazandırıp bu çalışmalara hep birlikte ortak hareket etmemiz gerekiyor. Yani bu iş olduğunda her zaman onu söylüyoruz. Bir ön hazırlık olmalı ki hiç zaman kaybetmeden acil bir müdahaleyi gerçekleştirebilelim. Edirne Belediyesi olarak da bu anlamdaki sorumluluğumuzun farkındayız. Aynı zamanda AFAD'la da ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bütün kurumlarla iş birliği halindeyiz. Buradan ben Valimize ve tüm kurumlara da teşekkür ediyorum. Bütün toplantılarımızda gerçekten bir yol haritası belirliyoruz. Çünkü dediğim gibi bu iş ne yazık ki sadece deprem değil, bütün doğal afetlerde çok ciddi bir ön hazırlık aşaması istiyor. Biz de bu noktada artık daha hızlı hareket edeceğiz. Bir Avrupa Birliği projemiz var. İnşallah bunu da başarırsak Edirne bu anlamda çok güçlü bir şehir haline gelecek. Buradan da örnek bir şehir olmak istiyoruz bütün Türkiye'de. Bu sürekli Avrupa'yla iş birliği yaparak da buradaki gücümüzü sağlamlaştırmak istiyoruz. O yüzden bu protokol bizim için de çok kıymetli” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı ve EDAK Başkanı Ilgaz Çakıcı tarafından Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’a baret hediye edildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.