Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Belediyesi’nden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Önemli Adım

Edirne Belediyesi, Hollanda Krallığı Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu’nun MATRA (Sosyal Dönüşüm ve İnsan Hakları) Programı’ndan aldığı hibe ile hayata geçirilen “Dirençli Bir Toplum İçin Yerelde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” projesi kapsamında düzenlenen çalıştaya ev sahipliği yaptı. Çalıştay, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığı artırmak, yerel yönetimlerin rolünü güçlendirmek ve bu alanda sürdürülebilir adımlar atmak amacıyla gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
Edirne Belediyesi’nden Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Önemli Adım

Çalıştayda, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın taslağı ve yol haritası masaya yatırılarak, Edirne’de daha adil, kapsayıcı ve eşit bir toplum yaratma hedefi doğrultusunda somut adımlar atılması planlandı. Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, çalıştayın açılış konuşmasında, “Belediyemiz ve Hollanda Krallığı Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu programında, hibe olarak uygulamaya koyulan proje kapsamında düzenlediğimiz bu çalıştayda; eğitim, istihdam, katılım, kentsel hizmetler, sağlık ve kadına yönelik şiddet olmak üzere, altı ana başlıkta belirlediğimiz hedeflerimizi ele alacağız. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bizim toplumumuz için ilim ve fen lazım ise, bunları aynı derecede hem erkek hem de kadınlarımızın iktisap etmesi lazımdır’ sözünü rehber alarak, toplumumuzun her kesimine yönelik eğitimlerimizi artırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Cumhuriyetin kazanımlarına rağmen, günümüzde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda sorunların büyüyerek devam ettiğini belirten Akın, “Edirne Belediyesi olarak, toplumu meydana getiren bütün kesimler arasındaki eşitliği sağlamak için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Cinsiyet eşitliği dediğimiz, ancak ülkemizde kadınlar aleyhine süregelen eşitsizlikleri gidermek zorundayız. Hayatın her alanında cinsiyet eşitliğini sağlamak için Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olarak yerelde daha çok mücadele ediyor ve belediyemiz olarak bu konuda yoğun çaba gösteriyoruz. Bu süreçte tüm katılımcılarımızın ve paydaşlarımızın katkıları bizler için büyük önem taşıyor. Hep birlikte kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yaşamdaki yerini güçlendirecek, toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik edecek stratejiler geliştirecek, şiddetle mücadele ve sağlık hizmetlerine erişim konularında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her zaman dediğim gibi, Edirne’de kadınlar bir adım önde olacak. Ortaya çıkan fikirlerin ve stratejilerin, Cumhuriyet’in kenti Edirne’mizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza faydalı olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantının devamında, proje kapsamında Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı hazırlayan Uzman Merve Demircan, planın taslağı ve yol haritası hakkında katılımcılara bilgi verdi. Çalıştay, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama konusunda önemli adımların atılacağı bir platform olarak dikkat çekti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.