Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Barosu’ndan “Akran Zorbalığı” Eğitimi

Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu tarafından, Mektebim Koleji öğrencilerine “Akran Zorbalığı” eğitimi verildi

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2024 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2024 13:12
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne Barosu’ndan “Akran Zorbalığı” Eğitimi

Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu tarafından, Edirne Barosu Hayrettin Belli Konferans Salonu’nda Mektebim Koleji öğrencilerine “Akran Zorbalığı” eğitimi verildi. Etkinliğe; Edirne Barosu Başkan Vekili Av. Aygün Ulubey Ergüden, Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Bedia Mutlu Mirzabey, Uzman Psikolog Işıl Altuntaş Uçar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“YAPTIKLARI EYLEMİN CEZASI KONUSUNDA FİKİRLERİ OLACAK”

Program hakkında bilgi veren Edirne Barosu Aile ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Bedia Mutlu Mirzabey,” Aslında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bu programı düşünmüştük. Bugün akran zorbalığını anlatıyoruz ve akran zorbalığı neticesinde oluşabilecek suç tiplerini işleyeceğiz. Bunlar; hakaret, tehdit, yaralama ve ısrarlı takip suçlarından oluşuyor. Çocuklarımız bu etkinlikte en azından yaptıkları eylemin neticesinde alacakları ceza konusunda fikirleri olacak. Biz bu bilgilerin caydırıcı olacağını düşünüyoruz” dedi.

“AKRAN ZORBALIĞI SON DÖNEMLERDE OKULLARDA YAYGIN”

Akran zorbalığı hakkında açıklama yapan Uzman Psikolog Işıl Altuntaş Uçar, “Akran zorbalığı son dönemlerde okullarda da oldukça boy gösteren bir durum. Akran zorbalığı, özellikle her kademenin birinci ve ikinci sınıflarında görülüyor. Bizler ‘bir öğrencinin diğer bir öğrenciye yaptığı saldırgan tutum ve davranışları’ akran zorbalığı olarak tanımlıyoruz. Fiziksel, sözel, psikolojik ve son zamanlarda sosyal medyayı çok sık kullanır hale geldiğimiz için siber zorbalığı da ele alıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“MUTLAKA UZMANA DANIŞMALARI GEREKLİ”

Akran zorbalığına maruz kalan çocukların bir uzmana danışması gerektiğinin altını çizen Uçar, “Psikolojik sağlamlıklarını korumak için önce iç dinamiklerinin farkında olmaları gerekiyor. Kendi duygularını, kendi düşüncelerini, kendi ailesinden ona yansıyan hissettiği şeylerin de farkında olmalılar ki, kendileri aynı duruma maruz kaldıklarında fark edebilsinler. Öncelikle farkındalık çok önemli. Bunu en yakın arkadaşı, ailesi ve okul olmak üzere bütüncül bir yaklaşımla, iş birliği ile halledebilmemiz lazım. Bizim de kapımızı çalarlarsa ruh sağlığı üzerine destek oluyoruz. İçinden çıkamadıkları bir konu olduğunda da mutlaka bir uzmana danışmaları gerekli” şeklinde konuştu.

AİLENİN EN ÖNEMLİ GÖREVİ SORUNU ŞİDDETLE ÇÖZMEMEYİ ÖĞRETMEK”

Uçar, “Aileye düşen ilk ve en önemli görev; öncelikle herhangi bir durumda o sorunu şiddetle çözmemeyi, iletişim kurarak halletmeyi öğretmek ailenin en büyük rol modeli olması gereken durumlardan bir tanesi. Sonra da çocuğunu dinlemek ve iş birliği içerisinde çocuğunun yanında olarak halletmeye çalışmak” sözlerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.