Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dubai Çikolatası Pazar Tezgahında

Edirne’de pazar esnafı Mehmet Sezer Altay, Türkiye’de son dönemde gündem olan Dubai çikolatasını pazarda satmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 17:30
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Dubai Çikolatası Pazar Tezgahında

Edirne’de her hafta Çarşamba ve Cumartesi günü kurulan halk pazarında esnaflık yapan Mehmet Sezer Altay, yükselen meyve-sebze fiyatları karşısında alternatif ürün arayışına girdi ve Dubai çikolatasını pazara getirdi. Vatandaşların tezgahta görmesiyle şaşırdığı çikolata, 120 TL’den satışa sunuldu.

“NE SATACAĞIMIZI ŞAŞIRDIK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Altay, “Son zamanlarda meyve ve sebze fiyatlarında yaşanan artışlardan dolayı ne satacağımızı ve ne yapacağımızı şaşırdık. O yüzden böyle bir şeye yöneldik. Bu işte de öğrendik ki, Türkiye halkı olarak kandırılıyor ve kandırılmaya da devam ediyoruz. Market raflarında 75 TL olan ancak şu anda bulunmayan bu ürünü bizim toptan alışımız 110 TL. Böyle olunca da bu ürün karaborsaya düşüyor ve bunu kendi insanlarımıza bu şekilde satmak zorunda kalıyoruz. Bu da bizi gerçekten derinden üzüyor” dedi.

VATANDAŞLAR ŞAŞKIN

Pazar tezgahında meyve-sebze arasında çikolata görünce şaşıran vatandaşlar, alışılmadık bu duruma farklı tepkiler verdi. Altay, bu satışın tamamen ekonomik ihtiyaçtan kaynaklandığını vurgulayarak, “İnsanları kandırmak gibi bir niyetimiz yok ama pazar şartları bizi buna zorluyor” açıklamasında bulundu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.