Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzede Çift Hatay’a Özgü Ürünleri Edirnelilerle Buluşturuyor

Hatay’dan deprem nedeniyle Edirne’ye yerleşen Şengül ve Mustafa Tatar çifti, Hatay’a özgü ürünleri Edirne’deki Üretici Kadınlar Pazarı’nda satışa sunuyor. Depremzede çift, Edirnelilerin ürünlere olan ilgisinden memnun.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 14:13
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Depremzede Çift Hatay’a Özgü Ürünleri Edirnelilerle Buluşturuyor

Deprem felaketi sonrası Hatay’dan Edirne’ye taşınan Şengül ve Mustafa Tatar çifti, Hatay’ın geleneksel lezzetlerini Edirne’deki Üretici Kadınlar Pazarı’nda satışa sunuyor.

Yaklaşık 3-4 aydır pazarda tezgâh açan çift, Hatay’ın yöresel lezzetlerini Edirnelilerin beğenisine sunuyor. Şengül Tatar, Edirnelilerin Hatay’a özgü el emeği ürünlerine büyük ilgi gösterdiğini ve bu durumdan son derece memnun olduklarını belirtti.

“TESLİMATLARIMIZ ÜCRETSİZ”

Ücretsiz teslimatla ürünleri kapılara kadar götürdüklerini belirten Şengül Tatar, “Biz Hatay’da yaşıyoruz normalde ama deprem dolayısıyla 2 yıldır Edirne’de kalıyoruz. 2 yıldır Hatay’a özgü el emeği ürünlerimizi satmaktayız. Bu Hatay’a özgü olan ürünleri Edirneliler çok beğendi. Yaklaşık 3-4 aydır Üretici Kadınlar Pazarı’nda satış yapıyoruz. Evlere ücretsiz bir şekilde teslimat yapmaktayız. İster 1 kilo, ister 2 kilo ürün alsınlar bizler o ürünleri evlerine kadar götürüyoruz” dedi.

“ÇEŞİTLERİMİZİ ARTTIRDIK”

Ürünler hakkında bilgi veren Tatar, “Bizler şu anda siparişlerimizi çoğalttık daha fazla çeşitte ürünlerimiz mevcut. Şu anda domates ve biber salçamız, nar ekşisi, pul biberi, zeytin yağı, el kırması yeşil zeytin, Hatay’a usulü biberli ekmek, içli köfte, taş kadayıf tatlısı gibi ürünlerimiz mevcut ve bu ürünlerin hepsi de çok tercih ediliyor. Biz fiyatlarımızı uygun tutmaya özen gösteriyoruz. Domates salçası 120 TL, biber salçası 180 TL, nar ekşisi 400 TL, zeytin yağının litresi 350 TL, biberli ekmeğinin tanesi 30 TL, taş kadayıf tatlısının tanesi 35 TL, üzüm pekmezinin kilosu 250 TL’ye satmaktayız” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.