Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ciravoğlu'ndan Reçetesiz ve Rastgele İlaç Kullanımı Uyarısı

Edirne'de eczacı Şükrü Ciravoğlu, reçetesiz ve rastgele ilaç kullanımının tehlikelerine dikkat çekerek, ilaç kullanımında mutlaka doktor ve eczacıya danışılması gerektiği uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 16:56
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Ciravoğlu'ndan Reçetesiz ve Rastgele İlaç Kullanımı Uyarısı

Edirne’de eczacı Şükrü Ciravoğlu, toplumda zaman zaman görülen reçetesiz ve bilinçsiz ilaç kullanımına karşı önemli açıklamalarda bulundu. İlaçların, doktor reçetesi ve eczacı tavsiyesi olmadan kullanılmasının ciddi yan etkiler doğurabileceğini belirten Ciravoğlu, vatandaşlara bu konuda dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

“İLAÇ ÖNEMLİ BİR KONUDUR”

İlaç kullanımının önemli bir konu olduğunun altını çizen Ciravoğlu, “Reçetesiz veya rastgele ilaç kullanımı toplumuzda zaman zaman görülen bir olay. Bunun sakıncalarını da göz ardı etmemek gerekiyor. İlaç önemli bir konudur ve kullanırken de mutlaka doktora danışılarak kullanılması gerekir. Rastgele ilaç kullanmak çeşitli yan etkilere yol açabilir veya farlı etkilere yol açarak vücuttaki değişik sistemleri bozabilir. O yüzden reçetesiz ve rastgele ilaç kullanımı doğru bir şey değil” dedi.

“KOMŞU TAVSİYESİ İLE İLAÇ KULLANMAK DOĞRU DEĞİL”

İlaçların tavsiye üzerine kullanılmaması gerektiğini dile getiren Ciravoğlu, “Bir de komşu tavsiyesiyle alınan ilaçlar var. Benzer bir rahatsızlık olduğu düşünülerek, ‘Ona iyi geldi bana da iyi gelir’ düşüncesiyle kullanılan ilaçlar olabiliyor. Bunlar doğru şeyler değil. İlaç önemlidir ve kullanırken de mutlaka doktorlara danışmak ve doktor reçetesiyle kullanmak lazım. İlacın kullanımı daha sonra da eczacının önerileri ve takibinde olmalı. Vatandaşlar gelip eczacıya danışmalı” ifadelerine yer verdi.

“ECZANELER EN KOLAY ULAŞILABİLEN SAĞLIK KURULUŞLARI”

Eczanelerin kolay ulaşılabilen bir sağlık kuruluşu olduğunu hatırlatan Ciravoğlu, “Mevcut ilaçların son kullanma tarihi dışında muhafaza şartlarından dolayı bozulması söz konusu olabilir. Bu da istenmeyen birtakım etkiler yaratabilir. Bugün eczaneler, Türkiye genelinde halkın en kolay ulaşabildiği sağlık kuruluşları. Yani herkesin eczanelere başvurup bilgi alma durumları var. İlaç kullanırken dikkatli olunmasını tavsiye ediyor, sağlıklı günler diliyorum” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.