Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiçekçilerde Kış Sezonu Dönüşümü Başladı

Yaz mevsiminin sona ermesiyle çiçekçilerde de dönüşüm başladı. Edirneli çiçekçi Aykut Yaman, yaz mevsiminin sona ermesiyle düğün sezonunun bittiğini ve çelenklerin azaldığını, bunların yerine daha dayanıklı olan saksı çiçeklerine ilginin arttığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 18:10
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Çiçekçilerde Kış Sezonu Dönüşümü Başladı

Yaz mevsiminin sona ermesiyle Edirne’de çiçekçilerde de dönüşüm başladı. Yaz mevsiminde düğün sezonu olmasından dolayı çelenk ve buket satışlarının yoğun olduğunu belirten Edirneli çiçekçi Aykut Yaman, havaların soğumaya başlamasıyla daha dayanıklı olan saksı çiçeklerine ilginin arttığını söyledi.

Kış aylarında okulların da açılmasıyla saksı çiçeklerinin yanı sıra küçük çiçeklere de rağbetin arttığını söyleyen Yaman; “Yaz mevsimi sonlanıyor. Düğünler çok azaldı. Düğünler için çelenk satışlarımız yoğun oluyordu. Havaların soğumaya başladığı bu günlerde bizim ürünlerimizde de değişiklikler yavaş yavaş başladı. Soğuk havaya daha dayanıklı olan saksı çiçekleri bu mevsimde daha revaçta” dedi.

“KIŞIN FİYATLAR ARTIYOR”

Saklama koşulları ve üretimin daha zor olmasından dolayı kış aylarında yaza göre çiçek fiyatlarında artış olduğunu belirten Yaman; “Kışın birçok üründe olduğu gibi çiçeklerin de fiyatı artıyor. Hem saklama, koruma olanakları, hem de üretim daha zor. Bunun yanında Öğretmenler Günü, Sevgililer Günü gibi özel günler de var. Bunlar da fiyatları artıran faktörler. Ayrıca vatandaşlarımızdan bir isteğim var; çiçeği çiçekçiden alsınlar. İnternetten ya da marketlerden almasınlar. Tıpkı mahalle bakkalları gibi, kendi ilinin, mahallesinin esnafı kazansın” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.