Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cani Koca 'Akıl Sağlığım Bozuk' Dedi, Raporu Temiz Çıktı

Edirne'de boşandığı eski eşi 37 yaşındaki polis memuru S. K.'yi öldüren cani koca komiser A. Y.’nin yargılanması devam ediyor. Akıl sağlığının bozuk olduğunu iddia eden A. Y.’nin raporu temiz çıkarken; duruşma ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 16:50
Kaynak: ŞENER URFA
Cani Koca 'Akıl Sağlığım Bozuk' Dedi, Raporu Temiz Çıktı

Edirne'de boşandığı eski eşi 37 yaşındaki polis memuru S. K.'yi öldüren cani koca komiser A. Y.’nin yargılanması sürüyor. Defalarca panik atak geçirdiğini ve ruh sağlığının yerinde olmadığını iddia eden sanık hakkında hazırlanan sağlık raporunda ruh ve akıl sağlığının yerinde olduğu sonucuna ulaşıldı. Mahkeme heyeti bir kez daha sanığın gözlem altına bırakılmasına, akli dengesinde bir problem olup olmadığının tespitine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay, 15 Şubat 2024'te Edirne'nin Kocasinan Mahallesi'ndeki polis lojmanlarında meydana geldi. Süloğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli komiser A. Y., olaydan yaklaşık 2 yıl önce boşandığı İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru eski eşi S. K.’yi lojmandaki ikametinde silahla vurup öldürdü.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde cani koca sanık A. Y. hakkında, "Kadına ve üstsoy veya altsoydan birine ya da eş, boşandığı eş veya kardeşe karşı, kasten öldürme" suçundan dava açıldı. Davanın bugün görülen 4. celsesine tutuklu sanık A. Y. ve tarafların avukatları katıldı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Önceki duruşmalarda olduğu gibi bu duruşmada da çelişkili ifadelerde bulunan sanık A. Y., ruh sağlığının yerinde olmadığını ve panik atak geçirdiğini iddia etti. Daha önce de ruh sağlığının yerinde olmadığını söyleyerek hastaneye giden sanığa, heyet temiz raporu vermişti. Sanığın ve avukatlarının talebi üzerine mahkeme heyeti bir kez daha sanığın gözlem altına bırakılmasına, akli dengesinde bir problem olup olmadığının tespitine karar vererek duruşmayı erteledi.

“DAVAYI SÜRÜNCEMEDE BIRAKIYOR”

Akli dengesi yerinde olmasına rağmen sanığın sağlık bahanesiyle davayı sürüncemede bıraktığını ve mahkemeyi yanıltmayı amaçladığını belirten Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatı Bilge Çarpıcı, mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.