Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beraat Ettiği Davadan Bu Kez Ceza Aldı

Edirne sınırında Bulgar polisi öldüren sanık müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış, kardeşi ise beraat etmişti. İstinaf mahkemesinin dosyayı kararı veren mahkemeye geri göndermesiyle bu kez sanık beraat ettiği dosyada 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 15:49
Kaynak: ŞENER URFA
Beraat Ettiği Davadan Bu Kez Ceza Aldı

İddialara göre; 7 Kasım 2022 günü saat 21.30 sıralarında Edirne’nin Lalapaşa ilçesi Küçünlü köyü Bulgaristan sınır hattında bulunan ağabey Engin E. (36), ile kardeşi Mustafa E., Bulgaristan sınırında devriye gerçekleştiren Bulgaristan polisine av tüfeğiyle ateş açtı. Başından vurulan Bulgar sınır polisi Petır Dimitrov Bıçvarov hayatını kaybederken, asker Raşko Raşkov ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Sanıklar hakkında Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşması, 6 Şubat 2024 tarihinde görülmüştü. Mahkemenin kararına göre; tutuklu sanık ağabey Engin E., "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet, "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıl, "mala zarar verme" suçundan ise 6 ay hapis cezası verilmesi çarptırılmıştı. Olay anında orada bulunan kardeş Mustafa E.'nin ise adli kontrol şartıyla beraatına karar verilmişti.

Bir üst mahkeme olan İstinaf Mahkemesi, Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozarak yeniden yargılama yapılmak üzere dosyayı geri gönderdi. İki sanık kardeşle ilgili bugün tekrar duruşma yapıldı. 6 Şubat 2024 tarihinde görülen duruşmada hakkında beraat kararı verilen kardeş Mustafa E., bugün görülen duruşmada ise cezaya çarptırıldı. Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, kardeş Mustafa E.'yi, "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıl, "mala zarar verme" suçundan ise 6 ay hapis cezasına çarpttırdı. Daha önceki karar duruşmasında; “kasten adam öldürmek" suçundan müebbet, "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 12 yıl, "mala zarar verme" suçundan ise 6 ay hapis cezasına çarptırılan Engin E.’nin cezasında bir değişiklik yapılmadı.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.