Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belgin İba'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, vatanı korumak için canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerin ülkenin onur ve gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
Belgin İba'dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Mesajında, şehit ve gazilerin fedakârlıklarının asla ödenemeyeceğini belirten İba, gazilerin, Anadolu topraklarının vatan kılınmasında ve ülkenin varlığını sürdürmesinde en değerli unsurlar arasında yer aldığını ifade etti. “Şehitlik ve gazilik, milletimiz için en büyük onur ve en yüce şereftir. Gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik Unvanı verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü'nü bir kez daha kutluyoruz. Bu anlamlı gün, gazilerimize olan vefa borcumuzun bir ifadesidir.” dedi.

Başkan İba, geçmişte olduğu gibi bugün de gazilerin yanında olmaya devam edeceklerini ve ülkenin medeniyet seviyesine ulaşmasında en büyük payın şehit ve gazilere ait olduğunu vurguladı.

Türk milletinin her zaman “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” anlayışıyla bağımsızlık ve geleceğini savunmayı sürdüreceğini belirten İba, “Gazilerimiz, vatan sevgileri ve kahramanlıklarıyla yeni nesillere rehberlik etmektedir. Gazi bir milletin ferdi olmak hepimiz için büyük bir onur ve gurur kaynağıdır. Atalarımız, 1071’de Anadolu’nun kapılarını açan, Çanakkale'de ve İstiklal Savaşı’nda tüm zorluklara rağmen vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip çıkan kahramanlardır. Bu destanlar milletimizin hafızasına kazınmıştır ve sonsuza kadar yaşayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Başkan İba, mesajını, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri rahmetle anarak tamamladı ve gazilere sağlıklı ve uzun ömürler diledi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.