Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Akın da Katıldı: CHP’li Başkanlardan Ortak Açıklama

CHP İl Belediye Başkanları ortak basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, TBB ve iBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun devam eden dosyasıyla birlikte Genel Başkan Özgür Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, hakkında asılsız iftiralara tepki gösterilirken; partinin hiçbir ferdinin yalnız olmadığını vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
Başkan Akın da Katıldı: CHP’li Başkanlardan Ortak Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Belediye Başkanları ortak basın açıklaması yayımladı. Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın da katıldığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a yönelik saldırılara tepki gösterildi.

CHP'nin iktidar yürüyüşünü engellemeye ve farklı gündemler yaratarak yaşanan olumsuzlukları unutturmaya çalışanların asla başarılı olamayacakları belirtilen açıklamada, toplumsal barışı tehdit eden siyasi girişimlerin karşısında dimdik durulacağı ifadelerine yer verildi.

“ÖZELLİKLE KADIN SİYASETÇİLERİ HEDEF ALMASI TESADÜF DEĞİLDİR”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin il Belediye Başkanları olarak TBB ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun devam eden dosyasıyla birlikte Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Gülşah Durbay hakkında ortaya atılan asılsız iftiralarla ilgili görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Bizler, 21 il Belediye Başkanı olarak bütün bu hukuksuzlukların ve iftiraların asıl sebebinin iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisinin yürüyüşünü durdurmak olduğunun bilincindeyiz. Ayrıca ciddi bir geçim sıkıntısı çeken halkımızı bu tür konularla meşgul ederek ülkemizde yaşanan büyük ekonomik krizin ve yaşanan derin yoksullaşmanın üzerinin örtülmeye çalışıldığının farkındayız. Bu tartışmaların bilinçli olarak gündemde tutulması toplumun vicdanında derin yaralar açmıştır.  TBB ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’yla ilgili hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayacak şekilde sadece siyasi gerekçelerle açıklanabilecek bu dava süreci Türkiye siyasi hayatında her zaman kara bir leke olarak yer alacaktır. TBB ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak dahil verilecek her türlü haksız kararın toplumsal barışımıza zarar verecek bir girişim olarak değerlendirmekteyiz.  Ayni şekilde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Gülşah Durbay’la ilgili yürütülen iftira ve yalan kampanyası da toplumun vicdanında çoktan mahkûm olmuştur. Kadınların siyasette var olma mücadelesi sürerken, bu tür iftira kampanyalarının özellikle kadın siyasetçileri hedef alması tesadüf değildir. Sayın Gülşah Durbay’a yapılan bu ahlaksız saldırı, kadına karşı yürütülen şiddet ve psikolojik savaşın bir göstergesidir.

Sayın Gülşah Durbay, bu ahlaksız saldırılara karşı hukuk yoluyla kararlılıkla hesap soracağını ifade etmiştir. Biz de CHP'li İI Belediye Başkanları olarak bu mücadelede Sayın Gülşah Durbay’ın yanında olacağız. Sonuç olarak ister hukuk yoluyla ister yalan ve iftiralarla, nasıl olursa olsun, bu ahmaklıkların sonuna kadar karşısında, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özelin TBB ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Gülşah Durbay’ın sonuna kadar yanındayız.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.