Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkanlı’dan Sağlık Bakanına İstifa Çağrısı

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, bebek ölümleri ile Türkiye kamuoyunu sarsan “Yenidoğan çetesi” olayı ile ilgili açıklama yaptı. Balkanlı, skandalın üstünün suskunlukla örtülemeyeceğini söylerken; “Sorumluların Sağlık Bakanı dahil sırasıyla istifa etmesi gerekir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
Balkanlı’dan Sağlık Bakanına İstifa Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, yenidoğan bebek ölümleri ile ilgili sağlık sisteminde yaşanan skandallarla ilgili açıklama yaptı.

Balkanlı, yaptığı açıklamada; “Son günlerde kamuoyunda büyük yankı uyandıran bebek ölümleri üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) dolandıran çete skandalı, 22 yıllık AKP iktidarının uyguladığı sağlık politikalarının ülkemizin sağlık sistemindeki derin sorunları bir kez daha gözler önüne serdi. Onlarca özel hastanenin yeni doğan bebek yoğun bakım ünitelerinde sahte tedavi harcamaları ve ölüm şantajları ile kazanç sağlaması, sağlık sektöründeki çürümüşlüğü ve sistemin nasıl ticarileştirildiğini çarpıcı bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu durum, sadece bir dolandırıcılık vakası olmanın ötesinde, AKP’nin yıllardır süregelen sağlık politikalarının ve uygulamalarının ciddiyetle sorgulanması gerektiğini göstermektedir. Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumların ihmali, devletin sağlık alanındaki özelleştirme politikaları, birçok özel hastanenin bebek ölümleri üzerinden SGK’yı dolandırmasına olanak tanımıştır” ifadelerini kullandı.

“SKANDALIN ÜSTÜ SUSKUNLUKLA ÖRTÜLEMEZ”

Demokratik bir ülkede böyle bir skandalın üstünün suskunlukla örtülemeyeceğini belirten Balkanlı; “Sorumluların Sağlık Bakanı dahil sırasıyla istifa etmesi gerekir. Halkın güvenini sarsan bu tür olaylar, toplumda derin yaralar açmakta ve kamuoyunun devlet kurumlarına olan inancını zayıflatmaktadır. Çetenin faaliyetleri sırasında savcıların tehdit edilmesi, cezasızlık uygulamalarının suç örgütlerini cesaretlendirdiğini ortaya koymaktadır” dedi.

CHP’NİN ÖNERİLERİNİ AÇIKLADI

Balkanlı, CHP’nin 22 yıllık AK Parti iktidarının sağlık politikalarını eleştiren ve çözüm önerilerini paylaşan bir yaklaşım benimsediğini söylerken; “Bu tür skandalların önüne geçmek ve halk sağlığını korumak için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olarak öncelikle sağlık hizmetlerinin ticarileşmesine son verilerek özelleştirmeden vazgeçilmeli, sağlık ve sağlık hizmetlerinin insan odaklı bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir. Kamu hastanelerinin güçlendirilmesi, denetim mekanizmalarının etkinleştirilmesi ve sağlık alanında şeffaflık sağlanmalıdır. Ayrıca, sağlık alanındaki yolsuzlukların önlenmesi için bağımsız denetim organlarının oluşturulması ve bu organlara toplumsal katılımın sağlanması, halk sağlığının korunmasında önemli bir adım olacaktır. Devlet hastanelerinin güçlendirilmesi, denetimin mekanizmalarının güçlendirilmesi, sağlık personelinin özlük haklarının iyileştirilmesi, koruyucu sağlık hizmetlerinin ön plana çıkarılması, sağlık hizmetlerine erişimin hızlanması ve eşitlenmesi, şehir hastanelerinin politikalarının gözden geçirilmesi, atamalarda liyakatin öne çıkmasıdır. AKP iktidarının sağlık politikalarını eleştiren ve çözüm önerilerini paylaşan bir yaklaşım, toplumda yaşanan bu tür vahim olayların bir daha yaşanmaması için şarttır” sözlerine yer verdi.

“SAĞLIK SİSTEMİ YENİDEN YAPILANDIRILMALI”

Bebek ölümleri üzerinden SGK’yı dolandıran çetenin ortaya çıkmasının, sadece bir suç örgütü olayı olmadığını belirten Balkanlı; “Aynı zamanda yıllardır süregelen sağlık politikalarının sonucudur. Sağlık sisteminin acilen yeniden yapılandırılması, halkın sağlığını ve güvenini koruma noktasında şart olmuştur. Bu süreçte CHP olarak tüm vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve toplumsal farkındalığı artırmak adına çalışmalara devam etmek, toplumsal sorumluluğumuzdur. Halkımızı bu konuda bilgilendirmek ve sağlık sisteminin yeniden yapılandırılması için gerekli adımları atmak, yalnızca siyasi bir sorumluluk değil, aynı zamanda insani bir görevdir” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.