Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkanlı’dan Milli Eğitim Bakanlığı’na Tepki

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, 2024/2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla okullarda yaşanan sorunlara dikkat çekti. Balkanlı, Milli Eğitim Bakanlığı’na tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
Balkanlı’dan Milli Eğitim Bakanlığı’na Tepki

Edirne’de çeşitli okullarda öğretmen ve okul müdürü olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Milli Eğitim Bakanlığı’nı eleştirdi.

Balkanlı, Milli Eğitim Bakanlığı’na karşı yaptığı açıklamada; “CHP olarak yoksulluğu yönetmek istemiyoruz, iktidar olduğumuzda kimsenin kimseye muhtaç olmadığı hakça paylaşım yapan düzeni kurmak istiyoruz. Ancak hiç kimse endişeye kapılmasın. Halkımızı sorunlarıyla baş başa bırakan ve ne haliniz varsa görün diyen AKP İktidarının bu tutumuna karşı, ‘Her derdin vardır bir çaresi’ diyen CHP ve halkın belediyesi olan CHP’li belediyelerimiz, halkımızın ve öğrencilerimizin sorunlarını duyarsız kalmayarak çözüm üretmeye devam edecektir. CHP olarak, yeni eğitim yılına girdiğimiz bu dönemde okullarda yaşanan beslenme ve temizlik sorunların takipçiyiz. Eğitim hakkı, her çocuğun temel bir hakkıdır; ancak iktidarı uygulamaları, bu hakkı ciddi şekilde tehdit etmektedir” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARIN SORUMSUZLUĞUNU ORTAYA KOYUYOR”

Milli Eğitim eski Bakanı Mahmut Özer tarafından başlatılan ücretsiz beslenme programının, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından 3 ayda kaldırıldığını belirten Balkanlı; “Bu durum, milyonlarca çocuğun yetersiz beslenme riski ile karşı karşıya kalmasına neden olmuştur. Ailelerin, artan hayat pahalılığı karşısında çocuklarına yeterli gıda temin edememesi, eğitimde eşitsizliği derinleştirmekte ve sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Aynı zamanda, okullardaki temizlik hizmetlerinin haftada sadece 3 günle sınırlandırılması, hijyen ve sağlık açısından büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Okullardaki temizlik eksikliği, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığını tehdit ederken; bu sorunlar çözülmeden eğitim öğretim yılına başlamak, eğitim camiasının ne denli ciddiyetsiz bir yaklaşımla karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Üstelik, okullarda hizmetli eksikliği nedeniyle öğretmenler ve velilerden temizlik yardımı talep edilmesi, AKP iktidarının sorumsuzluğunu ortaya koymaktadır. Bu durum, öğretmenlerin iş yükünü artırmakta ve eğitim kalitesini düşürmektedir. Özellikle geçtiğimiz günlerde yaşanan bir kaza sonucu hayatını kaybeden öğretmenin durumu, okullardaki hizmetli eksikliğinin yarattığı tehlikeyi gözler önüne sermektedir. Eğitim kurumlarında güvenli bir ortam sağlamak, sadece eğitim kalitesi için değil, aynı zamanda çocuklarımızın sağlığı için de büyük önem taşımaktadır” dedi.

“BİLGİ, BİRİKİM VE DENEYİM OLARAK YETERSİZDİR”

Balkanlı, iktidarın eğitimi çökerttiğini söyleyerek; “Hem AKP iktidarı, hem de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim sorunlarına dair tatmin edici bir çözüm sunmaktan bilgi, birikim ve deneyim olarak yetersizdir. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadan, sadece Çanakkale’den Filistin’e derslerle ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü yok sayarak eğitim yılı açmak, eğitim politikalarının ne kadar yüzeysel olduğunu gözler önüne sermektedir. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in, milli eğitim sorunlarına dair sorulardan kaçınması ve beceriksizliği, velilerimizin ülkemizde eğitimin geleceği adına büyük bir endişe duymalarına neden olmaktadır. Eğitim sistemimizin içinde bulunduğu çıkmazları çözmekle yükümlü olan bir bakanın, halkın ve muhalefetin sorularına cevap vermekten kaçınması, hem şeffaf yönetim anlayışına aykırıdır, hem de eğitimin çözüm bekleyen sorunlarının göz ardı edildiği izlenimini yaratmaktadır” sözlerine yer verdi.

“İKTİDAR BİTMİŞ VE TÜKENMİŞTİR”

Türkiye’nin en temel meselelerinden biri olan eğitimin, her yıl milyonlarca öğrencinin geleceğini doğrudan etkilediğini belirten Balkanlı; “Lise giriş ve üniversite sınavlarındaki adaletsizlikler, müfredattaki belirsizlikler, öğretmen açığı ve eğitime erişimde yaşanan sorunlar gibi yaşamsal sorunlar gün geçtikçe daha da derinleşmektedir. Bu sorunlar varken, Bakan Tekin’in sorulara açık ve net bir şekilde yanıt vermesi gerekirken cevap vermekten kaçınması, büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Demokrasi, halkın yöneticilere hesap sorabildiği bir sistemdir; bu sorumluluktan kaçmak kabul edilemez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, eğitimdeki bu olumsuz tabloyu görmezden gelmeyip, vatandaşlarımızın haklarını ve çocuklarımızın geleceğini korumak için bu duruma sessiz kalmayacağız. CHP olarak, beceriksiz AKP iktidarını eğitimdeki bu çıkmazların çözümü için kararlı adımlar atmasını ve eğitimin tüm paydaşlarını dinlemesini talep ediyor, sorunları saklamak yerine, gerçekçi ve adil çözümler üretmesini bekliyoruz. Ancak beceremeyeceklerini de çok iyi biliyoruz. 22 yıllık AKP iktidarı bitmiş ve tükenmiştir. Artık iktidarın el değiştirme vakti gelmiş ve çoktan geçmiştir” dedi.

“HALKIN SORULARININ YANITLANMASINI TALEP EDİYORUZ”

Balkanlı, eğitim sisteminin içinde bulunduğu durumun, sadece bugünü değil; geleceği de etkilediğini söyleyerek; “Geleceğin öğretmenleri, doktorları, mühendisleri, bilim insanları bu sistemden yetişecek. Ancak, Milli Eğitim Bakanı sorumluluğunu yerine getirmeyip sorulardan kaçındığında, geleceğimizi güvence altına alma imkanımızı da yitirmiş oluyoruz. Bizler, CHP olarak, bu durumu kabul etmiyor ve eğitim sisteminin her düzeyde iyileştirilmesi, şeffaf bir yönetim anlayışıyla halkın sorularının yanıtlanmasını talep ediyoruz. CHP olarak eğitimdeki ciddi sorunların çözümü için acil adımlar atılması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle acil olarak önerilerimiz, ücretsiz beslenme programının yeniden başlatılması, kadrolu hizmetli atamalarının bir an önce yapılması, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi bilinçlendirme çalışmalarının yapılması, belediyelerin okullara yönelik destek projeleri geliştirmesi teşvik edilmelidir. Sonuç olarak, eğitimde yaşanan bu sorunlar sadece bireyleri değil; toplumun geleceğini ve genel sağlığını da tehdit etmektedir. Eğitim alanında yapılan her türlü yatırım, ülkenin geleceğine yapılmış en değerli yatırımdır. Tüm paydaşların bu konularda birlikte hareket etmesi, sağlıklı nesillerin yetişmesi için şarttır. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadıkça, geleceğimiz karanlık olacaktır” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.