Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bak’tan İddialı Çıkış; “Alacağız Seni Edirne”

AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanlığı’nın 8. Olağan Kongresi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongre’de konuşan Bak, Edirne’de daha çok çalışacaklarını söyleyerek; “Alacağız Seni Edirne” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2024 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2024 17:40
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Bakan Bak’tan İddialı Çıkış; “Alacağız Seni Edirne”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Merkez İlçe Başkanlığı’nın 8. Olağan Kongresi, Irmak Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kongreye; Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Emre Tokluoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

Program divan kurulu seçimiyle başladı. Divan başkanlığına İstanbul Milletvekili Seda Gören Bolük, Divan Başkan Yardımcılığına AK Parti İl Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı, katip üyeliklere ise AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Barış Gündoğdu, AK Parti Mithatpaşa Mahallesi Sorumlusu Adem Cülfük seçildi.

"EDİRNELİLER HİZMETE MUHTAÇ BIRAKILIYOR”

Gündemin okunmasının ardından konuşmalara geçildi. TUSAŞ'ta meydana gelen patlamayı kınayarak konuşmasına başlayan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak; “Bugün burada, AK Parti’nin milletimiz için çalışmaya, üretmeye ve hizmet etmeye ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha göstermek için toplandık. Bu kongre, sadece teşkilatımızın güçlenmesi için değil; aynı zamanda Edirne’mizin ve ülkemizin geleceğine olan inancımızı tazelemek için de büyük bir öneme sahiptir. AK Parti’nin gücü, milletimizin ta kendisinden ve sizlerin fedakarlıklarından gelir. Bugüne kadar ne kadar çok çalıştıysak, milletimize o kadar yakın olduk. Her bir üyemizin üstün gayreti, inancı ve azmi AK Parti’mizi daha da ileriye taşıdı ve taşımaya devam edecektir. Yerel yönetimlerde AK Parti olarak gösterdiğimiz başarılar, milletimizin güvenini kazanmamızda büyük rol oynamıştır. Ancak ne yazık ki 31 Mart yerel seçimlerinden sonra, üzerinden 7 ay geçmesine rağmen CHP’li Edirne Belediyesi hizmet üretmek yerine sadece bahane üretmeye devam etmektedir. Elbette CHP’li Edirne Belediyesi bizi şaşırtmadı. Edirneliler yine hizmete muhtaç bırakılıyor. Bugün bu kongre ile birlikte yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Hep birlikte, el ele, gönül gönüle vererek daha güçlü bir teşkilat yapısı oluşturacağız. Birlik ve beraberlik içinde, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük Türkiye hedefimiz doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

“BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADILAR”

Kongredeki konuşmasında Edirne Belediyesi’nin seçimden bu yana alt yapı ile ilgili çalışma yapmadığını belirten AK Parti İl Başkanı Belgin İba; "AK Parti iktidarı döneminde Edirne’ye toplamda 55 milyar yatırım yaptık. Her ilçemize gittik ve her ilçemizde onlarca yatırımlar devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından hızlı tren projesinden Edirne Sarayı’na kadar, Keşan-Enez yoluna kadar, Çömlekköy Barajı’na kadar yerel yönetimin sorumluk alanında olan Selimiye Meydanı’na kadar, Saraçlar Caddesi Sağlıklaştırma Projesi’ne kadar olan yatırımlarımız Edirne’mizde devam ediyor. Biz bu şehir için çalışmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Edirne’miz bunun daha fazlasını hak ediyor. Bir yerel seçim geçirdik ve vatandaşın iradesine her zaman saygı duyuyoruz ama 7-8 ay önce göreve geldiler, ‘1 yıl içerisinde alt yapıyı bitireceğiz’ dediler ama bir çivi bile çakmadılar. 1 yılda bitirme sözü verdiler ama bir çivi bile çakmadılar” ifadelerine yer verdi.

“CHP EDİRNE’DE KADININ ADI BİLE YOKTU”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da kongredeki konuşmasında; "AK Parti’nin yaptığı en önemli işlerin başında bu ülkedeki hak ve özgürlüklerin arttırılmasıdır. Kadın, kadın diyorlar ama bu döneme kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Edirne’de kadının adı bile yoktu. 5 yıl boyunca Ankara’da bunu o kadar çok dile getirdim ki bugün Edirne CHP’de kadın siyasetçiler var” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ OLMASI LAZIM”

Kongredeki konuşmasında Türkiye’nin güçlü olması gerektiğini vurgulayan AK Parti MKYK Üyesi Hasan Sert; “Bütün dünyanın gözü Türkiye’de dostlarımız ve düşmanlarımız var. Dost ülkeler, ‘Anayasaya bir şey olmasın, size bir şey olursa Türkiye’ye diz çöktürürlerse biz mahvoluruz. Biz diz çökmüş olsak bile siz bizi ayağa kaldırırsınız. Siz Osmanlı torunlarısınız’ diyorlar. O yüzden Türkiye’nin güçlü olması lazım” sözlerine yer verdi.

“YURT KAPESİTELERİNİ 1 MİLYONA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Kongrede, yurt kapasiteleri hakkında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sporun içerisinden gelmesi bizim için çok büyük bir avantaj. Her türlü desteğimizi sağlıyoruz. Yurt kapasitemizi 1 milyona çıkarmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda 980 bindeyiz. Bir yandan yurtlarımızı yeniliyoruz, bir yandan da yenilerini yapıyoruz. Üniversiteye başvuran gençlerimize barınma imkânı sağlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na başvuran öğrencilerimizin yüzde 96’sı yerelleştirdik. Onlar bizim geleceğimiz ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

“BU ŞEHRE ÇALIŞMAMIZ LAZIM”

Edirne’ye daha fazla çalışacaklarını belirten Bakan Bak; “Edirne’de teşkilatımız çok çalıştı. Az kaldı Edirne, geliyoruz Edirne, alacağız seni Edirne. İşte bunu unutmayın, bu şehre çalışmamız lazım. Bu hevesle çalışmamız lazım. Kongreler tazelenme zamanı. Ülkenin dört bir yanında ilçe kongrelerimizi yapıyoruz. İl kongrelerimizi de yapacağız ve AK Parti genel büyük kongreyle 2028’e hazırlanacağız. İşte bize düşen yılmadan çalışmak. Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte yürümeye devam edeceğiz. Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne engeller koydular, ‘Muhtar bile olamaz dediler’ ama millet onu Cumhurbaşkanı yaptı. O nedenle millet ne derse odur. Biz sadece milleti dinleriz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı izletildi, faaliyet raporları, gelir-gider ve kesin hesap raporları okunarak seçime geçildi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.