Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslan; “İlçelerde Meyvecilik Bitmiş”

Edirne İl Genel Meclisi Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyonu Başkanı Tunay Aslan, Enez ve Keşan’daki meyvecilik üretimi ile ilgili sunduğu raporda üretimdeki azalmaya dikkat çekti. Aslan, Edirne’nin birçok ilçesinde meyve bahçelerini gezdiğini belirterek; “İlçelere baktığımız zaman her yerde meyvecilik bitmiş” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2025 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2025 16:20
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Aslan; “İlçelerde Meyvecilik Bitmiş”

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyonu’nun Keşan ve Enez’de meyve ekim çeşitleri ve ekim alanları hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Tunay Aslan tarafından sunulan raporda, Edirne’nin Keşan ve Enez ilçelerinde meyve ekim çeşitleri ve ekim alanlarının boyutu ile 2024 yılında yapılan meyve projeleri açıklandı.

Aslan, Enez ilçesinde toplam 13 çeşit meyve üretimi yapıldığını, meyveliklerin kapladığı toplam alanın 3 bin 586 dekar olduğunu, meyve veren ağaç sayısının 75 bin 149 ve meyve vermeyen ağaç sayısının ise 25 bin 290 adet olduğunu açıkladı. Aslan, toplam üretimin ise bin 969 ton olduğunu söyledi.

Aslan, Keşan ilçesinde ise toplam 20 meyvede üretim yapıldığını, meyveliklerin kapladığı toplam alanın 11 bin 429 dekar olduğunu, meyve veren ağaç sayısının 147 bin 648 ve meyve vermeyen ağaç sayısının da 172 bin 128 adet olduğunu açıkladı. Aslan, toplam üretimin de 4 bin 325 ton olduğunu belirtti.

“BAHÇELER KADERİNE TERK EDİLMİŞ”

Aslan, meyve üretiminde sonuçların iyi olmadığını söylerken; “5 aydan beri meyve üzerine çalıştık. Ama ilçelere baktığımız zaman her yerde meyvecilik bitmiş. Birçok ilçeye gittim, meyve bahçelerini de gezdim. Gerçekten meyvecilik diye bir şey kalmamış. Toplam sonuçlara baktığımı zaman çok güzel görünüyor. Keşan’da 11 bin 429 dönüm ağacımız var, 147 bin 648 tanesi meyve veriyor. Ama 172 bin 128 tanesi de meyve vermiyor. Başta bunların yeni ekildiğini düşündük. Ama bahçeler ekilmiş, kaderine terk edilmiş. Çünkü Kasım ayında başlayan ilaçlama, toplama zamanına kadar 14 ile 16 kez ilaçlanıyor. Tamamen ilaç. Meyveyi alın, bıçakla üzerini alın, mum gibi ilaç çıkar. İnsanlar ilaçlamanın önüne geçemiyor. Masrafları var, sulamaları var. Su yoksa ne ile yapacaksınız? Sonuçta ya bahçesini terk ediyor ya da satıyor” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.