Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslan; “Çeltik Fiyatları Yetersiz”

CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, TMO’nun açıkladığı çeltik fiyatlarına tepki gösterdi. Aslan, çeltik fiyatlarının yetersiz kaldığını söylerken; fiyatların yeniden gözden geçirilmesi ve üreticilerin maliyetlerini karşılayacak bir seviyeye çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 15:48
Kaynak: ERGİN SÖZER
Aslan; “Çeltik Fiyatları Yetersiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan çeltik fiyatlarının yetersiz olduğunu belirtti.

Aslan, açıklanan fiyatların, üreticilerin maliyetlerini karşılamada yetersiz kaldığını ve bu durumun çiftçileri zor durumda bıraktığını ifade etti.

“MASRAFLARI KARŞILAMAKTA YETERSİZ KALIYOR”

Aslan, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamada; “Çeltik üreticileri, yüksek girdi maliyetleri ve artan iş gücü giderleri ile karşı karşıya. TMO tarafından açıklanan fiyatlar, üreticilerin masraflarını karşılamakta yetersiz kalıyor. Bu fiyat, çiftçilerin emeğinin karşılığını alabilmesi için çok düşük. Üreticilerimiz, yıllık hasatlarını yaparken bu fiyatla hem emeklerinin, hem de yatırımlarının karşılığını alamıyor” ifadelerini kullandı.

“ÇELTİK EKEMEYECEK DURUMA GELECEKTİR”

Çeltik fiyatlarının yeniden gözden geçirilmesi ve üreticilerin maliyetlerini karşılayacak bir seviyeye çekilmesi gerektiğini vurgulayan Aslan; “Çiftçilerimiz sadece kendi geçimlerini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda ülkemizin gıda güvenliğini de sağlıyorlar. Bu yüzden çiftçilerimizin ekonomik olarak sürdürülebilir bir şekilde çalışabilmeleri için gerekli desteklerin sağlanması gerekiyor. Eğer bu fiyatlar düzeltilmezse, üreticilerimizin karşılaştığı zorluklar daha da artacaktır. Önümüzdeki yıllarda üreticimiz çeltik ekemeyecek duruma gelecektir” dedi.

KURUMLARA VE YETKİLİLERE SESLENDİ

Aslan, yerel yetkililere ve ilgili kurumlara çağrıda bulunarak, çeltik üreticilerinin yaşadığı ekonomik zorlukların çözülmesi için acil önlemler alınmasını talep ederken; “Hükümetin ve ilgili kurumların, çiftçilerimizin karşılaştığı bu ciddi sorunları dikkate alarak gerekli düzenlemeleri yapmaları ve üreticilerimizin haklarını koruyacak adımlar atmaları büyük önem taşıyor” sözlerine yer verdi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.