Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altındaki Düşüş Sürecek Mi?

Geçtiğimiz hafta rekor kırarak 3 bin 85 lira seviyelerini gören altın, son bir haftadır düşerek 3 bin 15 liraya geriledi. Edirneli kuyumcu Murat Tahan, yaşanan bu düşüşün yatırımcının karını realize etmesi olarak değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 14:46
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Altındaki Düşüş Sürecek Mi?

Altın piyasası geçtiğimiz hafta hızla yükselerek rekor kırmış ve bir gram altının fiyatı 3 bin 85 lirayı görmüştü. Bu haftaya düşüşle başlayan altın, bugün 3 bin 15 liradan işlem görüyor.

Edirneli kuyumcu Murat Tahan, yaşanan bu düşüşü yatırımcının karını realize etmesi olarak değerlendirdi. Altının 10-15 gün içerisinde tekrar yükselişe geçeceğini düşündüğünü söyleyen Tahan: “Son bir haftadır altında biraz gerileme var. Hızlı bir yükseliş gösterdiği için, altın sermayesi bulunan şirketler veya şahıslar satış yaptılar. Karlarını realize ettiler. Geçtiğimiz hafta altının rekor fiyatlara yükselmesi bu satışların gerçekleşmesini sağladı. Kar aldılar. Realize ettiler karlarını. Altın bugün 3 bin 15 liradan işlem görüyor fakat ben bir miktar daha düşeceğini, 2 bin 990 seviyelerini göreceğini tahmin ediyorum. Sonra tekrar yükseliş bekliyorum. Açıkçası benim tahminim her ay bir rekor olacağı yönünde.  Eğer 2 bin 990 seviyelerine düşerse, bu rakam yatırımcı için çok iyi bir alım fırsatı olur. Altın yükseldiği zaman yatırımcı karını realize eder, satış yapar. Bu düşmeler o satıştan kaynaklıdır. Benim beklentim yükselişin devam edeceği ve her ay yeni rekorlar geleceği yönünde” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.