Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alış; “Havsa Köylerinin Su Alt Yapıları Yenilenmeli”

Edirne İl Genel Meclisi Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu Başkanı İsmail Alış, Havsa’ya bağlı köylerin su depolarının genelde iyi durumda olduğunu söylerken; 3 köyün dışındaki köylerin su şebeke hatlarının eski olması nedeniyle patlaklar meydana geldiğini açıkladı. Alış; “Köylerin su alt yapılarının bir an önce en azından bölüm bölüm yenilenmesi görüşündeyiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 17:40
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Alış; “Havsa Köylerinin Su Alt Yapıları Yenilenmeli”

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu’nun, Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı köylerde içme suyu depolarının bakımı, çevre düzeni ve su dağıtım vanaları hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı İsmail Alış tarafından sunulan raporda, köylere sağlıklı ve kesintisiz su verilebilmesi için su depolarının çok önemli olduğu belirtilirken; su depolarının temiz ve güvenli olmasının gerekliliği vurgulandı. 

“SIK SIK PATLAKLAR MEYDANA GELMEKTEDİR”

Alış, Havsa’ya bağlı köylerde su depolarının genelde iyi durumda olduğunu söylerken “Abalar, Naipyusuf, Kuzucu köylerinin su şebekeleri yeni yapılmış, diğer köylerin su şebeke hatları eskimiştir. Köylerde sık sık patlaklar meydana gelmektedir ve bundan dolayı su kesintileri yaşanmaktadır. Tüm köylerde klor ilaçlama makinaları mevcuttur. Ayrım vana su dağıtım hatları çok eski ve patlaklar meydana gelmekte, su ve zaman israfı yaşanmaktadır. Köylerin su alt yapılarının bir an önce en azından bölüm bölüm yenilenmesi görüşündeyiz. Ayrıca 2024 yılı içerisinde KÖYDES’ten gelen ödenekler ile ilçenin Söğütlüdere, Musulça, Taptık, Azatlı, Köseömer ve Habiller köyleri olmak üzere toplam 7 köyündeki ayaklı depoların genel bakım ihalesi yapılmış olup çalışmalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.