Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aladağ: “Gıdada Adaletli Paylaşım Şart”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, dünyada gıda konusunda adaletli paylaşımın şart olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 13:22
Kaynak: ERGİN SÖZER
Aladağ: “Gıdada Adaletli Paylaşım Şart”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir açıklama yaparak dünyadaki gıda adaletsizliğine dikkat çekti. Açıklamasında “Adaletli paylaşım şart” diyen Aladağ, küresel ölçekte yaşanan dengesiz gıda dağılımının insanlık için büyük bir sorun olduğunu vurguladı.

“BİRİ FAZLA YERKEN DİĞERİ AÇ KALIYOR”
www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Aladağ, dünya genelinde 8 milyar insanın yaşadığına dikkat çekerek “Bugün 650 milyon insan obezite ile mücadele ederken, 800 milyon insan açlıkla savaşmak zorunda kalıyor. Bir yanda aşırı tüketim sonucu sağlık sorunları yaşanırken, diğer yanda milyonlarca insan temel gıdaya bile ulaşamıyor. Bu adaletsiz tablo, sadece bir ekonomik sorun değil, aynı zamanda insanlık ve vicdan sorunudur” dedi.

“ADALETLİ PAYLAŞIM İÇİN FARKINDALIK ŞART”
Aladağ, bu tabloyu değiştirmek için bireysel ve toplumsal farkındalık gerektiğini ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

“Açlık ve obezite, çözümü imkânsız olmayan sorunlardır. Ancak bunun için gıdanın adaletli paylaşılması ve israfın önlenmesi gerekiyor. Dünyada üretilen gıda, herkese yetecek kadar fazlasıyla mevcuttur. Önemli olan, paylaşım ve tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmektir. İnsanlık olarak bir tarafımız bolluk içinde yaşarken, diğer tarafımızın aç kalmasına göz yumamayız.”

Aladağ, açıklamasının sonunda israfı önlemek ve açlıkla mücadele etmek için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirterek, yerel ve küresel düzeyde daha duyarlı bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Saadet Partisi’nin her zaman adaletli paylaşımı savunduğunu hatırlatan Aladağ, "Yeryüzünde açlığın son bulduğu, herkesin insanca yaşayabildiği bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.