Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aktaş: “Mısır Fiyatları Bir An Önce Açıklanmalı”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, TMO’nun mısır fiyatını açıklamaması nedeniyle üreticinin mağdur olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 16:12
Kaynak: ERGİN SÖZER
Aktaş: “Mısır Fiyatları Bir An Önce Açıklanmalı”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, mısır üreticisinin zor günler geçirdiğini belirterek, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) mısır alım fiyatlarını hala açıklamamasının üreticiyi ciddi şekilde mağdur ettiğini ifade etti.

Aktaş, belirsizliğin üretici üzerinde baskı yarattığını ve çiftçinin emeğinin karşılığını alabilmesi için acilen bir fiyat belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Hasan Aktaş www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mısır üreticisi şu an büyük bir belirsizlik içinde. TMO’nun alım fiyatlarını açıklamaması, çiftçimizin geçimini zorlaştırıyor. Üretici, bir yandan yüksek girdi maliyetleriyle boğuşurken diğer yandan ürününü ne kadara satacağını bilmeden beklemek zorunda kalıyor. Bu durum hem ekonomik kayıplara neden oluyor hem de çiftçiyi çaresiz bir duruma sokuyor.”

Aktaş, TMO'nun bir an önce çiftçinin emeğinin karşılığını alabileceği bir fiyat açıklaması gerektiğini belirterek, “Mısır üreticisinin emeği ve alın teri ziyan olmamalı. TMO, üreticiyi daha fazla mağdur etmeden adil bir fiyat açıklamalı ve çiftçimizin zarar etmemesini sağlamalıdır” dedi.

Hasan Aktaş, İYİ Parti olarak her zaman üreticinin yanında olacaklarını ve onların haklarını savunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.