Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akan; “Sektörü En Çok Zorlayan Ekonomik Problemler”

Edirne’de İnşaat Mühendisi ve Müteahhit Emre Akan, Edirne’deki inşaat sektörünü değerlendirdi. Akan, sektörde maliyetlerin artmasıyla birlikte konut satışlarının beklenenin altında kaldığını belirterek; “İnşaat sektörünü şu an zorlayan en önemli şey ekonomik problemler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 16:05
Kaynak: HİLAL PEKER
Akan; “Sektörü En Çok Zorlayan Ekonomik Problemler”

Edirne’de İnşaat Mühendisi ve Müteahhit Emre Akan, şehirdeki inşaat sektörüyle ilgili açıklama yaptı.

Akan, inşaat sektöründe maliyetlerin arttığına dikkat çekerken; konut satışlarının ise beklenen düzeyde gerçekleşmediğini söyledi. Sektörde yaşanan sorunlara dikkat çeken Akan, inşaat maliyetlerinin son dönemlerde büyük bir yükseliş gösterdiğini belirterek; fiyat artışları, iş gücü maliyetleri ve ekonomik belirsizliklerin sektörü zora soktuğunu ifade etti.  Edirne’de konut satışlarının ise beklenilen seviyenin altında kaldığını söyleyen Akan, önümüzdeki süreçte hareketlilik beklediklerini belirtti.

“İNŞAAT METREKARE MALİYETLERİ OLDUKÇA ARTTI”

Akan, inşaat sektöründeki durum hakkında konuşarak; “İnşaat sektörünü şu an zorlayan en önemli şey ekonomik problemler. Bu konuyla ilgili de bir rahatlama gelecek diye düşünüyoruz. Bir şey alırsın, bir maliyeti vardır, bunu satabilmek için maliyetinin üzerinde satmak gerekir. Ama şu an geldiğimiz noktada maliyetler sürekli artıyor. İnşaat metrekare maliyetleri oldukça arttı. Şu an yapılan hesaplarda bir sene öncesi ve şu anki durum arasında çok ciddi farklar var. Bunun nereye kadar devam edebileceğini kestirmek zor” dedi.

“ŞU DÖNEM BİZCE YATIRIM İÇİN EN DOĞRU ZAMAN”

Konut satışlarını da değerlendiren Akan; “Şu anki daire fiyatları baskılanmış durumda. İlerleyen süreçte bu fiyatların kademeli bir şekilde değil de tek seferde artacağını düşünüyoruz. Tahminlerimiz o yönde. Çünkü maliyetler sürekli arttı ama fiyatlar artmadı. Piyasada bir durağanlık oldu. Bu da sektörü kötü etkiledi. Maliyetler arttıkça da satışlar beklenenin altında kaldı. Bir süre sonra bu durağanlık kesilecek ve piyasanın önü açılacak, açılmak zorunda. Açıldığı takdirde de tahminimiz daire fiyatlarının bir anda yükseleceği yönünde. O yüzden şu dönem bizce yatırım için en doğru zaman” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.