Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akalın: “Ülkeyi Karanlığa Sürüklüyorsunuz”

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hükümete sert eleştirilerde bulundu. Yanlış politikalarla ülkenin karanlığa sürüklendiğini savunan Akalın, “Umutları söndürüp korku salarak iktidarınızı sürdürmeye çalışıyorsunuz. Bu senaryonun sonu yok. Bu kadar plansızlık ve istikrarsızlıkla ülkeyi karanlığa sürüklüyorsunuz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
Akalın: “Ülkeyi Karanlığa Sürüklüyorsunuz”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz alan İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, hükümeti sert bir dille eleştirdi. Akalın, hükümetin yanlış politikaları ve plansız yönetim anlayışının Türkiye’yi derin bir belirsizlik ve kaos ortamına sürüklediğini ifade etti. Konuşmasında, insanların umutlarının tükendiğini ve artık korkuyla yönetildiklerini öne süren Akalın, “Bu kadar plansızlıkla ülkeyi karanlığa sürüklüyorsunuz” diyerek hükümete yüklendi. Akalın, özellikle gençlerin geleceğe dair umutlarını yitirdiğini ve yurt dışına çıkmayı tercih ettiğini vurguladı.

“BUGÜNÜN HESABINI YAPAMAZ HALE GELDİK”

Akalın, “Her alanda hükümetin yanlış politikaları ve plansız yönetim anlayışı Türkiye’yi derin bir belirsizlik ve kaos ortamına sürüklemektedir. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum sadece bir kriz değil, bir yönetim felaketi olarak karşımıza çıkmaktadır. Burada kendimize sormamız gereken şudur; bu yanlış ekonomik politikaların sonucunda ülke olarak ne ile karşılaştık? Bunlardan en önemlilerini söyleyelim. Geçinme sorunu yaşan ailelerimiz ve gelecek kaygısıyla çözümü yurt dışına çıkmakta bulan genç beyinlerimiz. Tüm icraatlarıyla dış yatırımcıya güve veremeyen bir anlayış. İşte karşılaştığımız tablo maalesef budur. Bu sarmal öyle bir hale geldi ki, yatırımcıya güven vermek yerine korku salan bir ülke haline geldik. Zaten kendi yarattığı ekonomik krizle boğuşan bir iktidara soruyorum; geçinemeyen vatandaşlarımıza, gençlerimize ve yatırımcıya güven vermesini beklemek hayal değil de nedir? Bırakın yarını, bugünün hesabını yapamaz hale geldik” dedi.

“BU SENARYONUN SONU YOK”

İnsanları ikna etmenin yoluna değinen Akalın, “İnsanları bir konuya ikna etmenin 2 yolu vardır. Bunlardan birisi umut vermek diğeri ise korku aşılamaktır. İktidara geldiğiniz günlerde insanlara umut vaat ettiniz, yanlış politikalarınızla bu umutları bir bir tükettiniz. Yıllar içerisinde umutları tükenen insanlara şimdilerde korku aşılayarak iktidarınızı devam ettirmeyi ve perçinlemeye çalışıyorsunuz. Ama hatırlatmakta yarar var. Bu senaryonun sonu yok. Bu kadar plansızlık ve istikrarsızlıkla ülkeyi karanlığa sürüklüyorsunuz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.