Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

101 Yıllık Ebedi Gençlik Korosu Saraçlar’da Konser Verdi

Bulgaristan’ın Nikoleyeva şehrinde 1923 yılında kurulan ve tamamı belirli bir yaş grubunun üzerinde kişilerden oluşan Ebedi Gençlik Korosu, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Edirne’nin Saraçlar caddesinde konser verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 11:38
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
101 Yıllık Ebedi Gençlik Korosu Saraçlar’da Konser Verdi

Edirne’de Saraçlar caddesinde “Ebedi Gençlik Korosu” konser verdi. Bulgaristan’ın Nikoleyeva şehrinde 1923 yılında kurulan koronun tamamı belli bir yaş grubunun üzerindeki kişilerden oluşuyor.

Kuzey Trakya türküleri seslendiren koronun sözcüsü Anelia Dineva, Edirne’de olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek; “Güzel misafirperverliğiniz ve karşılama için çok teşekkür ederiz. Bu etkinlik, grubumuzun da çok istediği ve arzuladığı bir etkinlikti. Kültür hepimizin ortak kültürü, Trakya türküleri hepimizin ortak kültürüdür. Bu tür programların, etkinliklerin artarak devam etmesini çok isteriz. Hatta Edirne’nin de bize misafir olmasını çok isteriz” dedi.

KORONUN KONSER İSTEĞİNİ YETKİLİLERE İLETTİ

Edirne’de Avukat Coşkun Molla, sınıf arkadaşı olan Bulgaristan’ın Nikoleyeva Belediye Başkanı ile bir sohbeti sırasında grubun Edirne’de konser verme isteğini öğrendiğini ve bunu Edirne’deki yetkililere ilettiğini belirterek, konserin gerçekleştiğini söyledi.

“ÇOK GÜZEL İNSANLARLA BERABERİZ”

Koroyu daha önce Bulgaristan’ın Nikoleyeva şehrinde izlediğini, bugün Edirne’de konser vermelerinden çok mutlu olduğunu belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu; “Bugün çok müstesna ve çok güzel insanlarla beraberiz. Biz bu koroyu daha önce Bulgaristan’da da izlemiştik. Kendilerinin ismi Ebedi Gençlik Korosu. Nikoleyeva şehrinden geldiler. Bugün ayrıca muhtarlar günü ve aynı zamanda da Avrupa Yerel Demokrasi Haftası. Biz bu etkinliği, 2 günü de kutlayarak beraber yapıyoruz” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.