Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçak sigaralar Bulgar gümrüğüne takıldı

Son bir haftada Türkiye'den Bulgaristan’a giriş yapan 3 TIR'da yapılan aramalarda gümrük görevlileri tarafından toplam 26 bin 690 paket kaçak kaçak sigara ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
Kaçak sigaralar Bulgar gümrüğüne takıldı

Türkiye’nin Kapıkule Gümrük Kapısı’nın karşısında bulunan Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’ndan Bulgaristan’a giriş yapmakta olan 3 TIR aracında yapılan aramalarda toplam 26 bin 690 paket kaçak sigara ele geçirildi.

En fazla kaçak sigara miktarı Türk plakalı bir kamyonun kontrol noktasına gelmesiyle ortaya çıktı. Türk vatandaşı olan şoför, Türkiye'den Fransa'ya bir kısmı mobilya olmak üzere taşınan grup eşyalarına ilişkin düzenlenmiş belgeleri gümrük görevlilerine beyan etti. Ancak TIR X-Ray aracılığıyla detaylı olarak aranınca yüklenmiş eşya arasında farklı yoğunluklar saptandı. Bunun üzerine taşınan eşyaların içleri de aranınca araçta yabancı bir ülkeye ait bandrol yapıştırılmış 16 bin 930 paket sigara ele geçirildi.

Diğer iki olayda da Türk sürücülerinin kullandığı 2 TIR aracı ayrı ayrı zamanlarda durdurularak detaylı arama yapıldı. Fransa’ya mobilya malzemesi götürdüğü beyan edilen TIR aracında bulunan iki çekyat ve 5 ahşap dolabın içinde gizlenmiş 7 bin 590 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Almanya’ya yük götürdüğü beyan edilen diğer TIR’da yapılan aramada 2 bin 170 paket kaçak sigara bulundu. Her üç olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.