EDİRNE’NİN GURURU OLDU

Bulgaristan’da düzenlenen Uluslararası Judo Turnuvasında Edirneli Arda Meriç Özhamam birinci oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2023 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2023 16:49
https://batiekspres.com/

Bulgaristan’ın Panagürişte kentinde (Otlukköy) düzenlenen Uluslararası Topalov Açık Judo Turnuvası’nda 22 ülkeden bin 500 sporcunun katıldığı müsabakalarda Edirneli Arda Meriç Özhamam birinci oldu.

İlk eleme turunda Bulgar, çeyrek finalde Sloven, yarı finalde Sırp, finalde tekrar Bulgar sporcuyla karşılaşarak Özhamam birincilik kürsüsüne çıkmaya hak kazandı.

“ÇOK GÜZEL BİR DUYGU”

Türkiye’yi temsil etmenin çok güzel bir duygu olduğuna değinen Arda Meriç Özhamam “10 yıldır judo yapıyorum Dr. Sadık Ahmet Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisiyim. Birinci olmak çok güzel bir duygu. Özellikle Bulgaristan'da birinci olup, Türkiye'yi temsil etmek çok iyi bir duygu. Herkesin judo yapmasını tavsiye ederim. Zor bir spor olsa da, hızlı karar vermeyi öğreten bir spor. Özellikle 8-9 yaşındaki çocuklar için güzel bir spor olduğunu düşünüyorum. Bu spor bireysel olsa da, bir takım veya kulüp adına yarışmayı takımdan herhangi birinin maç kazanmasına en az onun kadar sevinmeyi öğretiyor. Takım içi arkadaşlık ilişkilerini güçlendiren bir spor” dedi.

MERT ERİŞKİN