Edirne Mimar Sinan Spor Salonu, Türkiye Basketbol Federasyonu U-14 Kızlar Anadolu Şampiyonası Kırmızı Grup maçlarına ev sahipliği yaparken, Kırmızı grubun, grup maçlarında son güne girildi. Bugün gerçekleştirilecek karşılaşmalar sonrası Kırmızı grubun finalleri oynanacak.
Günün ilk maçınca C grubundan İzmir Yükseliş ve Ümmühan Hatun Ortaokulu karşı karşıya geldi. C grubunun güçlü ekibi İzmir Yükseliş hızlı başladığı maçın ilk çeyreğinde attığı 8 sayıya karşılık potasında 5 sayı gördü. İkinci çeyrekte baskısını artıran İzmir ekibi bulduğu 20 sayıya karşılık yalnızca tek sayı yiyerek devre arasına 28-6 üstünlükle girdi. Üçüncü çeyrek Ümmühan Hatun sporcuları için çok zor bir çeyrek oldu. yakaladığı fırsatları bir türlü değerlendiremeyen Ümmühan Hatun sporcuları üçüncü çeyreği sayı atamadan tamamladı ve son çeyreğe 41-6 fark ile girildi. Son çeyrekte biraz olsun pozisyonları değerlendiren bir Ümmühan Hatun Ortaokulu olsa da maçın sonucu 52-17 olarak belirlendi.
Bu sonuçla C grubunu lider olarak tamamlayan İzmir Yükseliş, A grubu 2’incisi ile B grubu 3’üncüsü arasında oynanacak maçın galibi ile 14 Mart günü gerçekleştirilecek maçı bekliyor.
MEHMET EFECAN HIDIROĞLU