Zeybek’ten Başkan Akın’a Ziyaret

Edirne’de düzenlenen 662 ve 663’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Akın, Zeybek’i tebrik ederek, gelecek yıl altın kemerin ebedi sahibinin olmasından mutlu olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 14:49

Edirne’de düzenlenen 662 ve 663’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ı ziyaret etti.

Edirne Belediyesi tarihi binasında gerçekleşen ziyarete Zeybek’in yanı sıra takım arkadaşları da katıldı. Ziyarette konuşan Akın, Zeybek’in hak edilmiş bir başarı ile 2’nci kez başpehlivan olduğunu söylerken; 3’üncü kez başpehlivan olup altın kemeri almasından mutluluk duyacağını ifade etti. Zeybek de hedefinin ebedi altın kemeri Antalya’ya götürmek olduğunu söyleyerek, Başkan Akın’a teşekkür etti.

“HAK EDİLMİŞ BİR BAŞARI”

Ziyarette Zeybek’i tebrik eden Belediye Başkanı Akın; “Yusuf Bey, Perşembe günü beni ziyaret etmişti ve ‘Başpehlivan olarak Pazartesi günü buraya kupamla beraber geleceğim’ demişti. Gerçekten öyle oldu. Tekrar tebrik ediyorum. Kıran kırana geçen bir mücadelenin sonucunda Yusuf Bey yine bu sene başpehlivan oldu. Bu sene Kırkpınar organizasyonumuzu da güzel bir şekilde atlattık. Gelen misafirlerimiz, pehlivanlarımız umarım organizasyonumuzdan memnun kalmışlardır. Size de hayırlısı olsun. Sizin için de zorlu bir süreçti. Hak edilmiş bir başarı. Başarılarınız daim olsun” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANIMIZA SÖYLEDİĞİM SÖZÜ TUTTUM”

Zeybek de Başkan Akın’a verdiği sözü tuttuğunu söyleyerek; “İnşallah seneye üçüncü kemeri alıp ebedi sahibi olarak Antalya’ya götürmek bize nasip olur. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Ayrıca geçmiş olsun. Başkanımız çok yoruldu. Edirne çok yoğundu. Çok sıcak vardı. Orada çalışan yağcısından bezcisine tüm görevlilerin ellerine sağlık. Çok güzel bir organizasyon geçirdik. Bizi de çok güzel ağırladılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Edirne halkı da güreşe verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Akşam geç saatlere kadar caddede beni beklediler. Küçüklerin gözlerinden, büyüklerin ellerinden öpüyorum. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

“TARİHİ BİR ANI YAŞARSAK ÇOK MUTLU OLURUZ”

Akın, basın mensuplarının Zeybek’in üst üste 3 kez başpehlivanlığı kazanarak Edirne’de uzun süre sonra bir ilkin ortaya çıkabileceğini hatırlatması üzerine konuşurken; “İlkler hep bize kısmet oluyor. Yusuf Bey çok başarılı. Başarılarını devam ettireceğini düşünüyorum. Böyle bir tarihi anı yaşarsak çok mutlu oluruz” sözlerine yer verdi.

“SENEYE DAHA İYİSİNİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLATIYORUZ”

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde görev alan belediye personeline de teşekkür eden Akın; “Herkes çok yoğun bir çalışma dönemi geçirdi. Hepsi sahadaydılar. Gece gündüz demeden çalıştılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Edirne için güzel bir organizasyon oldu. Seneye daha iyisini yapmak üzere hazırlıklarımızı şimdiden başlatacağız” dedi.

GÜNÜN ANISINA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

Konuşmaların ardından Akın ve Zeybek, başpehlivanlık kupası ile hem Edirne Belediye Başkanlığı makamında, hem de Edirne Belediyesi tarihi binası önünde fotoğraf çektirdiler. Fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ