“Zamlar Yağıyor Ama Asgari Ücret Yerinde Sayıyor"

CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Arslan, son dönemde elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara dikkat çekerek; “Ancak asgari ücret alan işçiye hiçbir zam yapılmadı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2024 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2024 19:17

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İl Genel Meclisi Üyesi Tunay Aslan, son dönemde art arda gelen zamlar karşısında halkın ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu söyledi. Aslan, temel ihtiyaç maddelerinden tarım ürünlerine kadar birçok kalemde fiyatların sürekli arttığını ifade etti.

Aslan, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamada, “Mazota ve benzine sürekli zam geliyor. Mazota gelen zam, bütün ürünlerin fiyatlarını etkiliyor. Son olarak elektriğe ve doğalgaza yüzde 38 zam yapıldı. Ancak asgari ücret alan işçiye hiçbir zam yapılmadı. Emeklilere ve memurlara ise sadece yüzde 19 oranında, yetersiz bir artış sağlandı. Emeklilerimiz, açlık sınırının altında maaş alırken, işçilerimizin maaşları da zam yapılmadığı için açlık sınırının altına düştü. Halkımız, artık çarşıya, pazara, bakkala, markete gidemez oldu” dedi.

ÇİFTÇİLERİN DURUMU ENDİŞE VERİCİ

Aslan, çiftçilerin durumunun endişe verici olduğunu söyleyerek; “Çiftçilerimizi adeta bitirdiler. Önce buğday üreticisine düşük fiyat verdiler, şimdi ise sıra ayçiçeği ve mısır üreticilerine geldi. Bu üreticilerimizi de düşük fiyatlarla sindirmeye çalışıyorlar. Tarım sektörü, Türkiye'nin bel kemiğidir ve çiftçilerimizin desteklenmesi hayati önem taşımaktadır” diye konuştu.

"HALKIMIZIN YANINDAYIZ"

Aslan, CHP olarak halkın ekonomik sorunlarına çözüm bulma noktasında kararlı olduklarını vurgularken; “Bizler, halkımızın yaşadığı bu ekonomik darboğazdan kurtulması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Adil bir ekonomik sistemin inşa edilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“DERHAL ADIM ATILMALIDIR”

Aslan, hükümeti halkın taleplerine kulak vermeye ve acil çözüm üretmeye çağırırken; “Ekonomik adalet sağlanmadan, toplumun refah seviyesinin yükselmesi mümkün değildir. Bu doğrultuda derhal adım atılmalıdır” ifadelerini kullandı.

ERGİN SÖZER