Zafer Partisi ETUS protestosuna destek verdi

Zafer Partisi Edirne İl Başkanlığı, ETUS’un yüksek ulaşım ücretlerini protesto eden Trakya Üniversitesi öğrencilerinin dünkü eylemini desteklediğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 18:17
https://batiekspres.com/

Bir grup Trakya Üniversitesi öğrencisi dün Edirne’deki bir alışveriş merkezi önünde Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) ücretlerinin yüksek olduğu gerekçesiyle basın açıklaması yapmış ve ETUS’u protesto etmişti. Öğrencelere destek Zafer Partisi Edirne İl Başkanlığından geldi.

Zafer Partisi Edirne İl Başkanlığı yaptığı destek açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“16 Kasım 2023 tarihinde bir grup Trakya Üniversitesi öğrencisinin toplu taşıma ile ilgili yaşadıkları sorunları dile getirip ulaşım ücretlerinde indirim isteklerini ifade ettikleri basın açıklamasını hak vererek takip ettik. Hatırlanacağı üzere 11 Kasım 2023 tarihinde seçim ekonomisine dönük olarak yapıldığını ileri sürdüğümüz su tarifelerindeki indirim hakkında yayımladığımız basın açıklamasında toplu taşıma ücretlerinde indirim yapılmasını tavsiye etmiş, hatta Edirne‘deki toplu taşıma hizmetinin belediye tarafından yapılması gerektiğini dile getirmiştik. Öğrenci arkadaşlarımız ellerinde taşıdıkları dövizlerde ‘müşteri değil öğrenci’ olduklarını ifade etmişlerdir. Bu sözü sonuna kadar desteklemekteyiz. Zira Zafer Partisi geleceği gençlikte görmektedir. Zafer Partisi parti programında da belirttiği gibi gençlerin fikirlerini dikkate alır ve bu fikirlerin hayata geçmesi için gerekli mekanizmaları kuracağının sözünü verir. Zafer Partisi gençlerin düzenli bir işe sahip olup, iyi bir maaş alabildiği ve tatil yapmanın lüks olarak algılanmadığı bir Türkiye‘yi onlara sunmayı hedefler. Bu suretle gelecekte iş, aş ve güvenlik kaygılarına son vereceğini taahhüt eder. Bu taahhüdünü yerine getirmek maksadıyla da Anadolu Kalesi Projesi‘ni hazırlamıştır. Anadolu Kalesi ülkedeki sığınmacı sorunu çözmenin yanı sıra beyin göçünü de durdurmayı ve yurt dışına ekonomik, güvenlik vs sebepler ile giden gençleri geri döndürmeyi amaçlar. İsteğimiz ve hedefimiz önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘ün isteği ve hedefidir. Yani Cumhuriyet’in gelecekteki evlatlarının bizden daha çok bolluğa ve rahata kavuşarak mutlu olmalarıdır.”

HABER MERKEZİ