“Yüksek maliyetler çiftçileri zor durumda bırakıyor”

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, bölgedeki son yağışların çiftçilere olumlu yansımasına rağmen enflasyon ve faiz sorunlarının maliyeti arttırdığını söyleyerek; “Yüksek maliyetler, çiftçilerimizi zor durumda bırakıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2023 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 14:46

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, buğday ve arpa ekimlerinin tamamlandığına dikkat çekerek, son yağışların çiftçilere olumlu etkiler sağladığını söyledi.

Türkiye’de sürekli artan enflasyon ve faiz oranlarının sonucu çiftçinin maliyetlerinin ise giderek yükseldiğini ifade eden Aladağ, çiftçilerin bu ekonomik zorluklarla mücadele etmekte zorlanacağını belirtti.

Aladağ, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamada; “Çiftçilerimiz buğday ve arpa ekimlerini başarıyla tamamladı. Son yağışlar, tarım alanlarına önemli bir katkı sağladı. Ancak maalesef ekonomik olarak karşılaştığımız enflasyon ve faiz sorunları, çiftçilerimizin maliyetlerini artırıyor. Yüksek maliyetler, çiftçilerimizi zor durumda bırakıyor. Bu durum, tarım sektörünün sürdürülebilirliği açısından endişe verici. Hükümet çiftçilere daha fazla destek sağlamalı” dedi.

ERGİN SÖZER