Yılmaz: "Kalifiye Eleman Bulmak Sorun"

Edirne’de fırın işletmeciliği yapan Tuncay Yılmaz, kalifiye eleman bulma sorunun devam ettiğini belirterek; “Eleman bulamıyoruz. Çalışan elemanlarda işi bırakmak istiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 17:46

Edirne’de fırın işletmeciliği yapan Tuncay Yılmaz, kalifiye eleman bulma konusunda yaşadıkları sıkıntıların devam ettiğini söyledi. Yılmaz, fırıncılık sektöründe işgücü bulmanın giderek zorlaştığını ifade ederek, mevcut çalışanların da iş koşullarından dolayı işi bırakmayı düşündüklerini ifade etti.

Kalifiye eleman eksikliğinin hem üretim kalitesini hem de müşteri memnuniyetini olumsuz etkilediğini vurgulayan Yılmaz, bu sorunun çözülmesi için ortak bir çaba gerektiğini belirtti.

“İŞVEREN OLARAK ZOR DURUMDAYIZ”

Yılmaz; “Eleman bulamıyoruz. Çalışan elemanlarda bırakmak istiyor ya da başka sektöre girmek istiyor. Biz fırıncıların en büyük sıkıntısı hafta da bir günlük tatilimizin olmaması. Hem çalışan anlamında hem işveren anlamında zor durumdayız. Çalışana da hak veriyorum. Yıllık izinler geldi, yerine koyacak çalışacak adam yok. Bu durum fırıncılık sektörünü zora sokuyor ve olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

HİLAL PEKER