Yıldırım; “Ayrıştırma Algısı Oluşturan Bu Durumu Kınıyorum”

Edirne Barosu önceki dönem Başkanı Özgür Yıldırım, Edirne’de dün gerçekleştirilen Adli Yıl Açılış Töreni’ne yalnızca avukatların katıldığını belirterek tepki gösterdi. Yıldırım, adliye çelenklerinin tören alanında bile yer almadığına dikkat çekerek; “Hukuk camiasında ayrışma algısı oluşturan bu durumu kınıyor, bir daha böyle bir adli yıl açılış töreni yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 13:25

Edirne Barosu önceki dönem Başkanı Av. Özgür Yıldırım, Edirne’de dün Atatürk anıtında gerçekleştirilen Adli Yıl Açılış Töreni ile ilgili açıklama yaptı.

Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, törene bu yıl ilk defa sadece avukatların katıldığını belirterek; “Her yıl geleneksel olarak Atatürk Anıtı’nda düzenlenen adli yıl açılış törenine tarihte ilk defa bu sene sadece avukatlar katıldı. Edirne Barosu tarafından çelenk sunumu gerçekleştirilirken; Adliye çelenkleri tören alanında bile yer almadı. Adli yıl açılış törenlerine gölge düşüren, hukuk camiasında ayrışma algısı oluşturan bu durumu kınıyor, bir daha böyle bir adli yıl açılış töreni yaşanmamasını temenni ediyorum” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ