Yeni alt geçit ve kavşak hizmete açıldı

Tekirdağ’da yapımı tamamlanan bir alt geçit ile bir kavşak törenle hizmete girdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 10:47

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, güvenli ve konforlu yol ağının yeni halkaları olan Yarbay Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi ve Süleymanpaşa Çevre Yolu Köprülü Kavşağı geniş çaplı katılımla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Tekirdağ’a 100 yıl hizmet edecek olarak yeni hizmet binasının yer aldığı mahalleye Atatürk, caddeye de 57. Alay adını veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale’de destan yazan Tekirdağlı 57. Alay’ın şehit komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey’in adının verildiği alt geçidi de tamamladı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil, iki proje ile ilgili teknik bilgileri paylaştı.

Tekirdağ’da trafiği önemli ölçüde rahatlatacak ve önemli noktalar için bağlantı noktası görevi görecek 57. Alay Caddesi (Eski Köseilyas Caddesi) çevre yolu köprülü kavşağı da tamamlanarak hizmet vermeye hazır hale getirildi. Proje ile Süleymanpaşa İlçesinin özellikle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binası ve civarındaki yeni yerleşim alanları ile Atatürk, Hürriyet, Cumhuriyet ve Çiftlikönü Mahallelerinin çevre yolu ile bağlantısı sağlandı. Çevre yolu üzerinde Üniversite Kavşağı ile Muratlı Caddesi arasında bir bağlantı noktası ve geri dönüş olanağı sağlayacak olan 57. Alay Caddesi Çevre Yolu Köprülü Kavşağı ile aynı zamanda Muratlı Caddesi trafiği hafifleyecek hem zaman hem de yakıt tasarrufu sağlanacak. Yarbay Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi için harcanan bedel yaklaşık 98 Milyon TL.

Kentlerin gelişmişlik düzeyini gösteren yollar konusunda önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizen, güvenli ve konforlu yol ağına yeni halkalar eklediklerini dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yollar konusundaki çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Bir yandan yurttaşlarımızın yaşam konforunu yükseltecek projeler gerçekleştirirken diğer yandan kentimizi geleceğe taşıyacak kalıcı hizmetleri hayata geçiren uygulamalar başlatıyoruz. Çok geniş bir yelpazede yürüttüğümüz çalışmalarımızda yollar da önemli yer kaplıyor. Vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu bir şekilde kullanabileceği yol ağlarına yenilerini ekliyoruz. Bunları yaparken de şanlı tarihimizden ilham alıyoruz. Hizmet binamızın yer aldığı mahalleye ‘Atatürk’; caddeye ‘57. Alay adını verdik. Şimdi de Çanakkale’de destan yazan 57. Alay’ın şehit komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey’in adını verdiğimiz alt geçidimizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplam maliyeti 98 Milyon TL olan proje kapsamında üst geçidin yanı sıra 2 gidiş, 2 geliş olmak üzere toplam 4 şeritli 140 metre uzunluğunda yol yaptık. 3 bin 500 metre kare toplam kapalı alana sahiptir.

Diğer taraftan şehir içi trafiğinin nefes almasını sağlayacak olan önemli bir projeye daha imzamızı atıyoruz. Süleymanpaşa ilçemiz için şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak ve çevre mahallelerimizin ulaşımını kolaylaştıracak olan 57. Alay Caddesi Köprülü Kavşak projemizi de tamamlayarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. 110 Milyon TL’lik yatırımla Süleymanpaşa’mıza, çevre yolundan şehir merkezine, şehir merkezinden Çevre Yolu’na 4 yönden bağlantı ve ulaşım imkânı sağlayan modern bir kavşak kazandırdık” dedi.

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da bir konuşma yaparak, dev projeleri Tekirdağ’a kazandıran Başkan Albayrak’a teşekkür etti ve hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek iki dev projenin açılışı gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ