YEDAM’dan Bağımlılıkla Mücadeleye Ücretsiz Destek

YEDAM Edirne Şubesi, bağımlılıkla mücadele konusunda çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplam 107 merkezde hizmet veren YEDAM, ücretsiz bağımlılıkla mücadele desteği veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 11:09

Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Edirne Şubesi, bağımlılıkla mücadele konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. YEDAM Edirne Şubesi’nde düzenlenen toplantıda bağımlı bireylere ve bağımlı bireylerin yakınlarına ücretsiz psikolojik destek verildiği belirtildi.

Türkiye genelinde ve KKTC’de toplam 107 YEDAM merkezinde yürütülen çalışmalarda alkol, tütün, madde, kumar ve internet ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere sahip oldukları davranışı bırakması için psikolojik desteğin yanı sıra sosyal aktiviteler, el becerisi kursları ve spor etkinlikleri de düzenlendiği ifade edildi. Bağımlılıkla mücadelede bir kişi bile olsa ona dokunabilmeyi hedeflediklerini belirten Yeşilay Örgüt Koordinatörü Selahattin Bilgiç; “Biz arzu ediyoruz ki bağımlı bir insana, bağımlı yakınına ulaşıp onların bir dertlerine derman olabilirsek, bir kişiye bile dokunabilirsek, bir kişiyi bile kurtarabilirsek azmi ve bereketiyle çalışıyoruz. Bu hususta Yeşilay’ın birçok çalışmaları oluyor. Bilinçlendirme çalışmaları, YEDAM’larda rehabilitasyon çalışmaları bunlardan bazıları. Paydaş kuruluşlarımız var. Bunlar, AMATEM, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü de bizim Yeşilay’ın ve YEDAM’ın paydaşları. Onlarla da sürekli iletişim halindeyiz. Onlardan bize yönlendirmeler, bizim onlara yönlendirmelerimiz oluyor. Aynı şekilde belediyeyle de çalışıyoruz. Gayemiz bir kişiye daha faydalı olabilmek, bir kişiye daha dokunabilmek” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK