Yazılı ehliyet sınavında yeni dönem

Edirne'de faaliyet gösteren bir sürücü kursu işletmecisi olan Nurten Kürşat, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ehliyet sınavlarında usulsüzlüklerin önüne geçmek amacıyla yazılı sınavlarda parmak izi doğrulama sisteminin uygulanmasına ilişkin kararı değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 16:10

Ehliyet sınavlarında usulsüz durumların önlenmesi ve sınav güvenliğinin arttırılması amacıyla, ilgili bakanlık önemli adımlar atmaya karar verdi. Buna göre, yazılı ehliyet sınavlarında "Parmak izi doğrulama sistemi" uygulanacak. Bu sistem sayesinde, sınavlara giren kişinin kimlik doğrulaması parmak iziyle gerçekleştirilecek ve böylelikle sınav sürecinde sahtecilik ve hileli işlemler önlenecek.

Edirne’de bir sürücü kursu işletmeciliği yapan Nurten Kürşat, konuya ilişkin değerlendirmede bulunarak parmak izi doğrulama sisteminin doğru bir karar olduğunu söyledi. Kürşat, can mal güvenliği ve toplumsal huzurun korunması adına yeni sistemin sahteciliğin önüne geçeceğini ifade etti.

“PARMAK İZİ DOĞRULAMA SİSTEMİ DOĞRU BİR KARAR”

Konuya ilişkin konuşan Kürşat; “Parmak izi doğrulama sistemi uygulaması doğru bir karar. Usulsüzlükleri, yolsuzlukları önlemek adına önem taşıyor. Başkaları yerine sınava giren, girdiği kişi kaza yaptığında o vicdanın sorumluluğunu taşıması gerekir. Can mal güvenliği ve toplumsal huzurun korunması adına verilmiş bir doğru karar olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

Kürşat, ayrıca doğrulama sisteminin sınav güvenliğini artıracağını ve adil bir sınav ortamı sağlayacağını belirterek bu tür önlemlerin sürücü adaylarının eğitimine ve trafik güvenliğine katkı sağlayacağını da vurguladı.

HİLAL PEKER