Yazgan’dan Edirne’nin kurtuluş yıl dönümü mesajı

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2023 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2023 10:01

Yazgan mesajında, Edirne'nin kurtuluşunun 101. yıl dönümünde sevinç ve heyecanlarını ilk günkü gibi koruduklarını belirtti.

Cumhuriyetin kuruluşunun tüm dünyaya örnek bir bağımsızlık savaşı sonrasında gerçekleştiğini aktaran Yazgan, yedi düvelin bir araya gelmesine rağmen Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’in emrinde bir ulusun varlık ve bağımsızlık mücadelesi verdiğini hatırlattı.

Yazgan mesajında şunları kaydetti:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete giden yolda Temmuz 1920'de Yunanlılar tarafından işgal edilen serhat şehri Edirne'miz, Türk kuvvetlerince 25 Kasım 1922’de kurtarılarak, Ulusumuza büyük moral kaynağı olmuştur. Birinci Dünya Savaşı’nın ardından işgal edilen Edirne'miz, Türk Bayrağının gökyüzünde dalgalanmaya başladığı 25 Kasım 1922’de özgürlüğüne yeniden kavuşmuştur. Toprakları işgale uğramış bir imparatorlukta, yöneticilerin teslimiyet bayrağı çektiği ve bunu millete kabul ettirmeye çalıştığı bir ortamda işgali sonlandırma ve modern bir ülke yaratma kararlılığından bir an bile vazgeçmeyen Mustafa Kemal Atatürk, Türk milleti ve silah arkadaşlarıyla birlikte verdiği milli mücadeleyi kazanmış, vatanı düşman işgalinden kurtarmıştır. Bugün elimizde güzel olan ne varsa, hepsini başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onların yaptıklarını ve fedakarlıklarını unutmamalıyız ve gelecek nesillerin de unutmamasını sağlamalıyız. Kurtuluşumuzun 101. yıl dönümünde hemşerilerimin 25 Kasım Kurtuluş Bayramı'nı kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi özlem, minnet ve rahmetle anıyorum."