Yazgan: “Bağımsızlık Yolunun Büyük Zaferi Kutlu Olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, “30 Ağustos, tarihin gördüğü en büyük zaferlerden biridir. Direnişin, dirilişin tarihidir. Cumhuriyete giden yolda döşenen en önemli taşlardan biridir” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2024 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2024 16:08

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yılında yazılı açıklama yaptı. 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz ile büyük zaferin işaret fişeğinin yakıldığını anımsatan Yazgan, “30 Ağustos, bu işaret fişeğinin amacına ulaşmasıdır. ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek emperyalist işgale karşı topyekûn başlatılan bağımsızlık mücadelesi, 30 Ağustos 1922’de bağımsızlık kararlılığının tüm dünyaya ilanıyla yeni bir aşamaya geçmiştir” dedi. Kurtuluş Savaşı’nın, tüm imkansızlıklara, iç ve dış düşmanlara rağmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kararlı duruşları ile sürdürüldüğünü vurgulayan Yazgan, şunları kaydetti:

“Özgürlük ve bağımsızlık, tarih boyunca milletimizin en vazgeçilmez ülküsü olmuştur. Büyük bir kahramanlık destanı ve bağımsızlık mücadelesi olarak tarihe yazılan Kurtuluş Savaşı, bunun en önemli kanıtlarından biridir. 30 Ağustos, tarihin gördüğü en büyük zaferlerden biridir. Direnişin, dirilişin tarihidir. Cumhuriyete giden yolda döşenen en önemli taşlardan biridir. Bağımsızlığa aşık bir milletin, bunu dünyaya haykırışıdır, emperyalistlere diz çöktürmesinin kanıtıdır. Büyük zafer ile Türkiye, emperyalistlerin takmak istediği prangaları koparıp atmıştır. Cumhuriyete ve demokrasiye giden yolda önemli bir eşik geçilmiştir. 30 Ağustos 1922, tarihimizin akışını değiştirmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın sonucunun ilanını, tam bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkılması için peşi sıra gelen devrimler izlemiştir. Daha çağdaş, daha modern ve daha ileri bir Türkiye için yapılması gereken de yine Atatürk ilke ve devrimlerinin kararlılıkla korunması, uygulanmasıyla mümkündür. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyorum, ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

HABER MERKEZİ