Yaz; “CHP açıklayana kadar herkes aday adayıdır”

CHP Edirne Belediye Meclis Üyeliği Aday Adayı Ahmet Ziya Yaz, Edirne’de bazı aday adaylarının adaylığının kesinleştiğine dair iddialar cevap vererek; “CHP’de resmi açıklama yapılmadığı sürece herkes şu anda aday adayıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 15:56

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Meclis Üyeliği Aday Adayı Ahmet Ziya Yaz, Edirne’de CHP’nin 9 kişiden oluşan Belediye Başkan Aday Adayları ile ilgili iddialar hakkında konuştu.

Edirne CHP Taban Hareketi ile adaylık çalışmalarına devam eden Yaz, kentte bazı aday adaylarının isimlerinin Belediye Başkan Adayı gibi algı yapıldığını savundu. Yaz, Edirne Belediye Başkan Adayı olacak kişinin CHP tarafından resmi olarak açıklanacağını belirterek; “CHP’de resmi açıklama yapılmadığı sürece herkes şu anda aday adayıdır” dedi.

“9 KİŞİ DE ŞU ANDA ADAY ADAYIDIR”

CHP’den Edirne Belediye Başkan Adayı için resmi bir açıklama olmadığını söyleyen Yaz; “Edirne’de 9 tane eş başkan olmayacağına göre herkes, ‘Biz ankette birinci olduk’ diyor. Biri Ankara’ya gidip bir şeyler yapıyor, diğeri ‘ben atandım’ diyor. Ama sonuç CHP’nin resmi açıklamasıdır. Şu anda CHP’de hiçbir aday adayı için resmi açıklama olmadığına göre, hiçbiri belediye başkan adayı değil. 9 kişi de şu anda aday adayıdır. Ama birtakım algı operasyonlarıyla insanları sanki alıştırmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

“BİLGİ KİRLİLİĞİYLE EDİRNE’YE ZARAR VERİLİYOR”

Yaz, Edirne’de her gün farklı bir iddianın ortaya çıktığını belirterek; “Bir gün milletvekili, ‘Ön seçim olacak’ diyor, parti Edirne’de anket olacağını söylüyor. İl Başkanı ile görüştüğümde, ‘Ön seçimle ilgili bize gelen bir şey yok’ diyor. O kadar bilgi kirliliği var ki, sonuçta Edirne’ye zarar veriliyor. Yola çıkış felsefemizde de dediğimiz gibi kimseye asla yalan söylemeyeceğiz” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Halkın arasında olmaya devam ettiklerini söyleyen Yaz; “Biz halkı arkamıza alıyoruz. Bunun yanında Ankara’da girişimler yapanlar var. Kendilerine göre haklıdırlar. Onlara bir şey demiyoruz. Parti, bunların içinden zor da olsa çıkmaya çalışıyordur. Biz de bu hafta adayın açıklanacağını düşünüyorduk ama haftaya ertelendi. Önümüzdeki hafta hepsinin açıklanacağını düşünüyoruz” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ