“Yağan her yağmur üretici için güzeldir”

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, 2 gündür etkili olan yağışların ekilen buğdaylara ve ayçiçeği ekilecek topraklara iyi geldiğini belirterek, “Yağan her yağmur üretici için güzeldir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 15:48

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, “Edirne’de 2 gündür etkili olan yağışlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kış yağışlarının yeterli seviyede olmadığını vurgulayan Arabacı, “Ne kadar çok yağmur yağarsa toprak o kadar doyuma ulaşır” şeklinde konuştu.

Arabacı, “Yağan her yağmur üretici için çok güzeldir. Yağan yağmurlar ekilen buğdaylara ve ayçiçeği ekilecek yerlere iyi geldi. Ayçiçeği ekimi bölgemizde yavaş yavaş başlamıştı. Bu yağan yağmurlarla birlikte üreticilerimiz gübrelemelerini yapmaya başladılar. Biz kış yağışlarının aşırı yeterli olmadığını ama ürün açısından da bir sıkıntı olmadığını söylemiştik bugüne kadar. Bu yağan yağmur da üreticinin yüzünün güldürdü. Ne kadar çok yağmur yağarsa toprak o kadar doyuma ulaşır. Bu da yaz döneminde de ürünlerimiz doyuma ulaşan su seviyesinden faydalanır ve ürünlerimiz daha iyi olur. Bu yağışlar üreticimize iyi geldi” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN