Yaçi; “İnternetten lens almayın”

Edirne’de gözlük dükkânı işletmecisi Levent Yaçi, gençler arasında lens kullanımı konusunda rekabet olduğunu söyleyerek, ebeveynlerin 18-19 yaşına kadar lens kullanımına izin vermemeleri gerektiğinin altını çizdi. Yaçi, ihtiyaç sahiplerinin internet yoluyla internetten lens almamaları konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 18:35

Edirne’de gözlük dükkânı işleten Levent Yaçi, gençler arasında lens kullanımının yaygın hale gelmesiyle birlikte önemli uyarılarda bulundu. Yaçi, gençlerin özellikle gelişim çağında lens kullanımının sağlık açısından riskler taşıdığını vurgulayarak, “Lens konusunda şu an gençler arasında ciddi bir rekabet var. Tabii ki satıyoruz. Ama şiddetle de alın demiyoruz. Hele ki gelişim çağında olan gençler ise bu lense çok meraklı olduğu için ebeveynler olarak bunun önüne geçmeleri lazım. En az 18-19 yaşına gelmeden lens kullanılmasına izin vermemeleri lazım” dedi.

“ÇOK HİJYENİK ORTAMDA OLMAMIZ LAZIM”

Yaçi, lens kullanımının hijyenik şartlarda olması gerektiğini belirterek, titiz kullanılmadığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti. Örnek olarak, hijyen kurallarına dikkat etmeyen bir arkadaşının lens kullanımı sonucu göz sağlığının ciddi şekilde bozulduğunu anlattı. Yaçi, “Şimdi lenste şöyle bir durum var. Çok hijyenik ortamda olmamız gerekiyor. Çok tozlu ortam olduğu zaman bu lens göze de zarar veriyor. Arkadaşım titiz kullanmadığı, tozlu ortamda çalıştığı veya lensi gece yatarken çıkartmadığı için o lensin içine giren incecik tozlar göz bebeğini çiziyor ve haliyle de göze zarar veriyor. Arkadaşım 4,5 derece miyoptu, şimdi 19,5 gözlük kullanıyor. Camını en ince şekilde yapsak dahi bana dediği şu; ‘Levent Bey bu daha incelmiyor mu?’ Ve gerçekten görsel olarak olsun, kullanım olarak olsun. Çok zor bir durumda hayatını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

“LENSİ KESİNLİKLE İNTERNETTEN ALMASINLAR”

Yaçi, lens kullanımının avantajları olduğunu kabul etmekle birlikte, özellikle tozlu ve rüzgârlı ortamlarda gözlüğün daha koruyucu olabileceğini belirtti. Ayrıca, lenslerin mutlaka güvenilir kaynaklardan alınması gerektiğini vurguladı. Yaçi, “Lensi kesinlikle internetten almasınlar. Yüzde 80’inin tarihiyle oynuyorlar ve o şekilde satıyorlar. Göze batma yapıyor, yanma yapıyor. Çabuk deforme oluyor ve çabuk bozuluyor. O yüzden lensi de muhakkak gözlükçüden almalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN