Vize’de pırasa hasadı sürüyor

Yıllardır ata tohumlarını ekerek pırasa üretimine devam eden Vize’deki üreticiler, zor koşullarda bin bir emek vererek yetiştirdikleri mahsulü hasat etmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2023 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 17:42

Kırklareli’nin Vize ilçesinde olgunlaşma durumuna göre tarladan elle sökülen pırasalar, hemen topraklarından temizleniyor ve büyük yıkama havuzlarına taşınıyor. Havuzlarda bitkinin aks üzerindeki en son yaprakları alındıktan sonra yıkanarak temizlenen pırasalar, demetlenerek pazara gönderiliyor.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Vize İlçe Müdürlüğümüz teknik personelleri, ilçemizin Çakıllı beldesinde pırasa yetiştiriciliği yapmakta olan üreticileri iş başında ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Kadın üreticimiz Hadiye Adıgüzel hasat sırasında yaptığı işlemlerden bahsetti. 500 m² büyüklüğündeki arazisinde, mevsimine göre çeşitli sebzelerin üretimini yaptığını belirtti. Daha sonra pırasa yıkama havuzlarında pırasaları temizlemekte olan üreticilerimizi ziyaret eden teknik personellerimiz, üreticilerimizle yapılan iş ve işlemler hakkında değerlendirmelerde bulundular.”

HABER MERKEZİ