Vaysal köylüsünü üzecek karar

Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal köyünde planlanan ve daha önce köylünün hukuki yolla iptal ettirdiği kalker ocağı projesi için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2023 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2023 17:37

Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal köyünde Cantaş İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan kalker ocağı projesi ile ilgili yeni bir duyuru yaptı.

Edirne Valiliği’nin ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararını Edirne İdare Mahkemesi’nde hukuk yoluyla iptal ettiren köylü, projenin yeniden başvuru yapması ve ÇED sürecinin başlatılmasının ardından konuyla ilgili basın açıklaması yapmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önüne giderek bölgedeki 8 ayrı köyden muhtarlığı, 4 kooperatif, Lalapaşa Ziraat Odası ve Lalapaşa merkez mahalle muhtarlığının imzalı itiraz dilekçelerini ileten köylüler, projenin iptal edilmesini beklerken; proje ile ilgili yeni bir duyuru yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, proje için ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildiğini açıklarken; “İlimiz Lalapaşa İlçesi, Vaysal Köyünde bulunan 89349 ruhsat numaralı (ER:3402650) sahada Cantaş İnş. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan ‘RN:89349 (ER:3402650) Nolu Kalker Ocağı’ projesine ait Proje Tanıtım Dosyası, ÇED Yönetmeliği Ek-2 Listesi 45/(a) maddesi; ‘Madenlerin çıkarılması (Ek-1 listesinde yer almayanlar)’ hükmü kapsamında incelenmiş ve İl Müdürlüğümüzce Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir kararı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ